Nog 5 ronden te gaan…

Door Jaap

Door Arno van Leeuwen

 

Na twee wedstrijden is er al weer een pauze weekend in de veldcompetitie. Heel korfballend Nederland staat stil bij de zaalfinale van de korfballeague en ook menig ODO’er zal in sportpaleis AHOY te vinden zijn. Mooi moment om eens naar de tussenstand te kijken van de verschillende teams. Voor sommige teams ziet het er glorieus uit, terwijl anderen alle zeilen moeten bijzetten om volgend jaar niet een toontje lager te zingen. Te beginnen bij de B1 aspiranten. Zij spelen dit voorjaar, na het kampioenschap in zowel de najaarscompetitie veld en de zaal, in de promotiepoule in de 2e klasse en hebben hierin hun eerste wedstrijd gewonnen tegen Excelsior B1. De volgende vijf wedstrijden zullen zij gaan proberen om ook in deze competitie het kampioenschap binnen te slepen en te promoveren naar de 1e klasse. Bij de junioren doen de A2 en de A1 nog mee voor het kampioenschap. Beide teams staan op de 3e plaats in de competitie met 4 punten achterstand op de koploper. Wil de A2 nog aanspraak maken op het kampioenschap dan zal het boven zichzelf uit moeten stijgen en van AVANTI A2 moeten winnen en hopen dat deze ploeg ergens nog meer punten morst.

 

Ook de A1 is afhankelijk van de koelbloedigheid van de koploper Weidevogels A1. Tot nu toe hebben zij slechts 2 verliespunten tegen ODO A1 al zes. Onze A1 is echter goed op dreef na de zaal, ondanks dat er steeds een heer uit de A2 of B1 ingepast moet worden voor de revaliderende Rick. In de afgelopen twee wedstrijden is wel gebleken dat het in de eerste helft steeds even wennen is voor de A1. In deze wedstrijden waren Koen M. en Wouter G. de spelers die aan de junioren eerste klasse mochten proeven en zo zal er in de volgende wedstrijden steeds een kandidaat voor volgend jaar in de basis starten. Met deze wisselende basisopstellingen wordt het er voor de A1 niet eenvoudiger op om de vorm vast te houden. Gezien de resultaten van de laatste twee wedstrijden lijken de spelers van de A1 kwaliteit en creativiteit genoeg te hebben om de ene overwinning na de andere te pakken. Zowel GKV A1 als Excelsior A1 werden hier het slachtoffer van. Het zou dus zomaar kunnen gebeuren dat de competitie in de junioren 1e klasse G pas in het laatste speelweekend beslist gaat worden.

Bij de senioren komen ODO 4 en 5 in de 4e klasse uit. ODO 5 heeft het erg lastig in deze klasse en lijkt een klein wonder nodig te hebben om van de laatste plaats te komen, gezien de achterstand die zij inmiddels hebben opgelopen. De “oude”rotten van het Maaslandse korfbal lijken het beter te doen in hun poule. Zij hebben zich in de middenmoot genesteld en lijken niet te willen onder doen voor de vaak jongere tegenstander. Ze zullen nog wel een paar puntjes moeten pakken, maar met hun vastberadenheid moet het zeker lukken om zich te handhaven in deze klasse.

ODO 3 lijkt met twee vingers in de neus naar het kampioenschap te gaan. Zij staan inmiddels zes punten los op de virtuele nummer twee Oranje Nassau 2, maar als we naar de herfstwedstrijden kijken zijn Vriendenschaar en ZKC’31 de te kloppen tegenstanders. De tegenstander van volgende week Animo 2 zal wel opkijken van de tegenstander die ze tegenover zich treffen. De vorige wedstrijd werd door omstandigheden in een héél creatieve samenstelling gespeeld. Met twee A1 heren en de trainers van de A1, Sven en Michiel, werd er, na een onwennig begin, een overtuigende overwinning geboekt in Geldermalsen. Nu eens kijken wat Animo heeft in te brengen tegen de old stars die normaal in de basis staan van dit team.

Voor de reserves van ODO lijkt handhaving het hoogst haalbare in de reserve 2e klasse. Zij staan met acht punten op een 4e plaats, maar zijn de laatste tijd niet in goeden doen. In de eerste veldwedstrijd werd nog wel gewonnen van Excelsior 2, maar vorige week tegen de rode lantaarndrager Vlaardingen 2 waren de Maaslanders niet goed bij de les. De thuiswedstrijd werd in september nog met 16-4 overtuigend gewonnen, maar het blijkt maar weer dat resultaten uit het verleden….. Vorige week bleek ODO 2 een totale off day te hebben en werd er verloren van deze ploeg.

Dan het vlaggenschip wat in de laatste zaalwedstrijden zo goed in vorm was. Zij zijn de return wedstrijden op het veld niet goed begonnen. In oktober werd er nog nipt gewonnen van DSO uit Klundert, maar in de eerste wedstrijd van het voorjaar leken de spelers nog niet terug gekeerd van hun overwinningsroes van de zaal. Het team was nog geen schim van de ploeg die in de zaal knokte voor behoud in de 1e klasse en gaf de openingswedstrijd in de slotseconde uit handen. Ook de return tegen GKV in Den Haag was niet aan ons vlaggenschip besteed. Ook daar liepen zij de hele wedstrijd achter de feiten aan en was de wedstrijd volgens de kranten niet om aan te zien. Met deze twee verloren wedstrijden doet ODO zichzelf geen plezier, want intussen hangt ook op het veld het degradatie spook in de lucht en zullen alle zeilen moeten worden bij gezet om behouden te blijven in de 2e klasse. Iets wat, gezien het resultaat in de zaal, zou moeten lukken. In de zaal kon het vlaggenschip echter rekenen op een fanatieke supporter schaar, wat op het veld tot nu toe nog ontbrak. Hopelijk staat deze groep weer op en laat het komende weken weer van zich horen. Gedurende de zaalcompetitie is gebleken dat deze 9e man van doorslaggevende aard kan zijn. Aanstaande zaterdag moet ons vlaggenschip aantreden tegen het lager genoteerde TOGO 1 uit Goes. In september werd overtuigd gewonnen met 10-16, maar u weet “resultaten uit het verleden….”. Als u ons vlaggenschip dus een warm hart toedraag, zorg dan dat je aanstaande zaterdag om 15:30 uur op de tribune zit om hen naar de overwinning te schreeuwen. We rekenen op een volle tribune.

Tot volgende week.