ODO 4 – Oranje Nassau (V) 3   11-11 eigenlijk had dit groen moeten zijn

Door Rob van der Hak

Zelden heeft #4 : een wedstrijd zo gedomineerd. Efficient gespeeld. Hoog rendement behaald. Al na de 1e helft een stand bereikt die normaliter als eindstand niet zou misstaan. De tegenstander overtroefd. en ik kan nog wel even doorgaan zo.

Ditmaal op een wat gunstiger tijdstip (want 15.45u) en onder zowat tropische temperaturen (zeker de 1e helft) en in de voorbespreking werd de uitwedstrijd gememoreerd waarin nogal wat fysieke tegenstand werd ontmoet, en #4 onverdiend aan het kortste eind trok qua eindscore. En, ze stonden toch wel in de top 3 van de poule, dus een moeilijke wedstrijd tegen de loomte in werd wel verwacht.

Niets van dat al, #4 trok met veel elan ten strijde en wist als in een flow flawless de korf te vinden als in de hoogtijdagen. Dit zeker ten zeerste tot onze eigen verbazing waarvan we vrij snel herstelden. Genadeloos werden de doelpunten aan elkaar geregen, af en toe wat hinderlijk onderbroken door tegendoelpunten op laat maar zeggen wat minder gefocuste momenten van #4 zijde. Bij rust een weelderige tussenstand van 8-5 en wat moet je dan nog zeggen anders dan jezelf met complimenten overladen en dit vol te houden?

#4 ging zeker met dit strijdplan het inmiddels wat koelere veld op maar wist nimmer meer het ritme van de 1e helft te vinden, zonder dat dat op het oog consequenties inhield. Zo kabbelde de wedstrijd dit keer wat moeizamer naar het eind, en wist #4 tot kort voor tijd een veilige, traditioneel ruime marge van 1 doelpunt meer aan te houden. De kans op de verlossende 2 doelpunten verschil kwam kort voor tijd wel heel erg crystal clear in beeld maar gaat sindsdien door het leven als 'de schwalbe' . En natuurlijk wordt er dan in de tegenaanval wel gescoord door de opponent en zijn de druiven ineens wel heel erg zuur. Een laatste stormloop van Oranje Nassau werd ternauwernood overleefd, waardoor de eindstand op 11-11 bleef staan. Punt verloren, laat daar geen twijfel over besaan. De 'schwalbe' dendert nog door, zelfs op zondag. Maar, er is nog niet verloren na de zaal….