Fortuna/MHIR E3 – ODO E1   1-5

Door Marco

Beste kanjers van de E1.

Zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd op het programma en dat was gelijk tegen een lastige tegenstander. Omdat alle coaches zelf moesten spelen had ik de eer jullie te mogen coachen. Het was fijn om te horen dat jullie dit leuk vonden. Toen we vol goede moed naar Delft reden zagen we een lange file staan op de snelweg in de richting van Fortuna. Eerst dacht ik dat het allemaal supporters waren die naar jullie wedstrijd gingen kijken. Het bleek echter toch iets met een wegafsluiting te zijn. Wat later dan gepland kwamen we bij Fortuna aan maar gelukkig was de wedstrijd voor ons nog niet afgelopen. Terwijl jullie omkleedden gaf ik jullie de opstelling door en ook nog de aanwijzingen van Maaike.

De wedstrijd begon. 4 Strafballen in de eerste helft!! Die scheidsrechter was streng zeg en hij was zelfs nog coach van dit Fortuna team. Dit was dus geen partijdige scheidsrechter. Van de 4 strafballen scoorde we er 1 (Cas) en gingen we met 0-1 rusten. Complimenten hoe jullie speelden. Lekker onderschept, strakke ballen en best nog veel schoten die er alleen jammer genoeg niet in gingen. Maar ik had er alle vertrouwen in dat het na rust zo verder zou gaan en dat gebeurde ook. Marit scoorde de 0-2 en de 0-3. Roos scoorde de 0-4. Inmiddels zaten we in de laatste 10 minuten en volgens mij merkte ik bij jullie toch een beetje spanning omdat jullie ook voelden dat jullie de wedstrijd konden winnen. Fortuna probeerde met een laatste paar pogingen nog dichterbij te komen maar met 1 keer scoren en een gemiste strafbal lukte dat niet. Toen Kevin nog de 1-5 in de korf gooide was het echt gebeurd. Een paar minuten later floot de scheids af en waren de 2 welverdiende punten voor jullie.

Ik ben trots op jullie want ondanks dat jullie niet de vertrouwde gezichten van jullie trainsters langs het veld hadden wisten jullie goed wat er moest gebeuren. Ik denk ook dat de jullie ouders, lekker in het zonnetje, naar een hele leuke wedstrijd hebben gekeken.