ODO 2 – Excelsior (D) 3   18-10

Door Marije

Na een periode even niets gehoord te hebben van ODO 2, hier weer een verslag. De afgelopen weken hebben we niet stil gezeten, maar hebben we ons voorbereid op de tweede helft van de veldcompetitie. Zo hebben we afgelopen woensdag een wedstrijd gespeeld tegen Valto uit de Lier. Deze wedstrijd was een uitstekend voorbeeld van hoe we niet zouden moeten beginnen. Donderdagavond hebben we nog even de laatste puntjes besproken en dan kon de competitie echt van start gaan. Afgelopen zaterdag stond Excelsior op het

programma. De vorige wedstrijd werd verloren met 2 punten verschil, dus we hadden iets recht te zetten. Fel beginnen was de doelstelling,  helaas werd deze niet gehaald. Waar de eerste aanval van ODO moeite had om te scoren, lukte dit Excelsior wel. We keken al snel tegen een achterstand van twee punten aan. De tweede aanval deed het iets beter en opende de score voor ODO. Via een 3-1 achterstand kwamen we 3-3 gelijk. Nu de taak om dit door te zetten. Tot de score van 5-5 ging het gelijk op, daarna wisten wij het beter dicht te houden,  maar het scoren door te zetten. Met een ruststand van 11-7 was er een gat geslagen. In de

rust werden de laatste puntjes op de i gezet, om deze voorsprong niet meer uit handen te geven. De tweede helft zijn we dan ook niet meer in gevaar geweest. De score werd langzaamaan vergroot tot de eindstand van 18-10. De eerste punten van de tweede helft van de veldcompetitie zijn een feit. Volgende week staat de wedstrijd tegen Vlaardingen op het programma. Als we daar ook punten pakken,  kunnen we een groot gat slaan met de onderste plaatsen.  Over deze wedstrijd mag Maaike een verslag schrijven.