Avanti (P) C3 – ODO C1   6-5

Door Bart de Vos

C1,

Voorafgaand
Afgelopen dinsdagavond 11 maart stond onze laatste zaalwedstrijd op het programma. Tegen nummer 1 Avanti met een achterstand van één punt op de ranglijst. Gezien onze start van de competitie (3x gelijk en 1x verlies) was deze kampioenswedstrijd een extra bonus die nog gehaald kon worden. Voor ODO volstond alleen winst, Avanti had bij gelijkspel of zelf winst het kampioenschap binnen.

1e helft
De beginfase was duidelijk te merken dat alle 16 spelers toch wel een klein beetje zenuwachtig waren. Niet gek natuurlijk. Maar na enkele aanvallen kwamen beide ploegen beter in het spel. Avanti haalden haar kansen vooral uit (hele) verre afstandsschoten. Deze waren niet altijd even zuiver, maar de rebound was vrijwel altijd wel voor hun. Wij hadden niet heel veel doelkansen in de 1e helft, maar de paar kansen die we hadden waren vrije doorlopen, vrije ballen of schoten van dichtbij. De score werd geopend door Avanti, schot achter de korf. Vervolgens maakte Jelle de gelijkmaker met een doorbraak en direct in de volgende aanval schot Kim (van best ver) raak. Laatste doelpunt in de 1e helft was van Avanti, ik meen een doorloop.

Rust
Ruststand was dus 2-2. Nog niks beslist voor beide teams. Zelf vond ik wel dat wij nog niet op allerbest speelde en nog beter konden, Avanti zat al meer tegen hun plafond aan. In verdedigend opzicht was de rebound een probleem voor ons. Avanti pakte teveel rebounds, waardoor zij veel langer konden aanvallen en dus meer doelkansen konden creeeren. We mochten daar wel een stuk scherper en feller in zijn. Aanvallend moest er veel meer beweging komen van de drie die geen bal hadden.

2e helft
Iedereen had er uiteraard nog alle vertrouwen in en de 2e helft ging onze helft worden. Echter liep dat toch iets anders door een snelle goal van Avanti. Gelukkig volgde de gelijkmaker niet veel sneller en was de stand wederom weer gelijk. Echter liep Avanti daarna uit naar een verschil van 2 goals. Voor eerst in de wedstrijd was het verschil 2. En toen ging er echt om bij ons: nog 10 a 12 minuten te spelen met 2 goals achter. We (lees de coach) koos ervoor om Rick in de rebound te zetten, Jelle insnij en met Ilse en Daphne twee aanvallende dames 'in de punt'. Deze 'functies invullen' hadden we nog nooit zo getraind, maar het ging echt goed! Rick pakte alles in de rebound, Jelle stond goed aan te geven en nog belangrijker: Ilse en Daphne scoorde allebei! Complimenten voor dit vak dat jullie dit goed oppakte! Wederom een gelijke tussenstand: 5-5. Dit was direct het moment geweest om er letterlijk en spreekwoordelijk ''erop en erover te gaan'', maar Avanti scoorde in de eerste tegenaanval na de 5-5. Dus 6-5 met (ik dacht) nog zo'n 3 minuten. En dan wordt het lastig. Avanti speelde een hele lange aanval met wederom goed reboundwerk en dat bracht ons nog maar één aanval en daarin kun je geen twee keer scoren helaas.

C1, we hebben verloren qua resultaat. Maar oprecht: we hebben een goede pot gespeeld, we hebben er alles aan gedaan tot de laatste seconde. Onze huid is duur verkocht. En de fase van 5-3 naar 5-5 (met het vak: Rick, Jelle, Daphne, Ilse) vond ik echt heel knap. De sfeer na afloop in de kleedkamer (voor de buitenstanders: C1 zit ''gewoon'' met z'n allen in dezelfde kleedkamer) vond ik erg sportief: iedereen was eigenlijk wel gewoon tevreden met de goede wedstrijd, er zat helaas niet meer in… We hebben de 2e helft beter gekofbald dan Avanti naar mijn mening. Maar Avanti was toch net wat beter en iets verder in hun (korfbal)ontwikkeling. Daarom zijn zij toch wel de verdiende kampioen in deze poule.
Rest mij Naomi te danken voor het meegaan en reserve te zitten. En alle supporters te bedanken! Wat waren jullie in grote getalen opgekomen en dat wordt enorm gewaardeerd. En ik denk dat sommige moeders/vaders net zo zenuwachtig waren als hun zoon/dochter…