A1 KAN KAMPIOEN ÉÉN HELFT BIJHOUDEN.

De laatste uitwedstrijd van ODO A1 was er weer een in het midden van het land. In Driebergen wachtte de ongeslagen kampioen Dalto A1. Vaak zijn wedstrijden tegen een ploeg die net kampioen geworden zijn de wedstrijden met een verrassende uitslag. Na het eerste fluitsignaal van de heer Puhl gingen de ploegen op jacht naar de eerste treffer. Het duurde een aantal minuten voor het zover was. Door de verdedigende druk die ODO A1 gaf wilde de schoten ook bij de thuisploeg niet lekker vallen. Na vier minuten openden zij toch de scoren met een afstandschot. ODO A1 was zeker in deze fase van de wedstrijd niet minder dan de thuisploeg en wist even later via de doorloop van Martijn weer gelijk te komen. Na wederom een treffer van de thuisploeg poetste Rick de achterstand weer weg. De thuisploeg wist na 10 minuten wat meer onze verdediging te bespelen en maakte het verschil met een vrije bal en een schot twee punten. Hier volgde een korte doelpuntloze periode op voor beide ploegen die door Loraine werd doorbroken door voor ODO de aansluitingstreffer te maken. Zo stond het na 16 minuten dus pas 4-3 en leek ODO A1 voor een stunt te kunnen gaan. De thuisploeg stelde echter snel orde op zaken en vergrootte de voorsprong snel naar 3 door twee afstandschoten. Bart en Rick wisten er echter voor te zorgen dat de spanning in de wedstrijd bleef door met hun doelpunten de aansluiting weer te krijgen. Niet veel later wist ook Martijn dit weer voor ODO te realiseren door met zijn doorloop voor een 7-6 tussenstand te zorgen. In de slotminuten naar de rust rechte de thuisploeg echter nog een keer de rug en wist met twee strafworpen en een vrije bal de voorsprong weer uit te bouwen naar de 11-7 ruststand.
De tweede helft startte, na het intapen van Bart zijn duim, zoals we voor de rust geëindigd waren. In hoog tempo werden de aanvallen gespeeld en gezocht naar de juiste kansen. Hierin blijkt Dalto A1 toch een maatje te groot voor onze talenten. Waar zij in de eerste helft de thuisploeg nog het vuur aan de schenen konden leggen, leek Dalto A1 na 3 minuten helemaal los te gaan. In drie minuten tijd werd de voorsprong uitgebouwd naar 16-7 en was de wedstrijd gespeeld. Diana wist in de 7e minuut pas voor ODO het eerste doelpunt te maken. Even later schoot ook Martijn weer raak om de pijn wat te verzachten. Na tien minuten leken de ODO talenten zich erbij neer te leggen dat het verschil verder op liep. Er werd minder druk gegeven op de aanvallers van de thuisploeg, waardoor de doelpunten als zoete broodje door de korf vielen. Stond het in de 10e minuut nog 17-10, na het doelpunt van Thom. Tien minuten later was het verschil opgelopen naar 24-10. Thom was intussen naar de kant gegaan, omdat hij te veel last kreeg van zijn geblesseerde enkel en Niek de wedstrijd op zijn plaats mocht uitspelen. Ook Lotte maakte voorzichtig weer haar rentree na haar knieblessure, opgelopen tegen OVVO, door met een kniebrace wat speelminuten te pakken. In het laatste deel van de wedstrijd deed Dalto A1 weer wat rustiger aan en wisten Rick, uit een stip, en Bart met een kort kansje voor ODO nog te scoren. Scheidsrechter Puhl floot uiteindelijk af bij de 27-12 eindstand. Ondanks het grote verschil was het ook deze keer weer een prima pot voor onze A1, waarin zij vooral de eerste helft de kampioen prima tegenstand boden. Het is echter niet gelukt om de concentratie ook de tweede helft vast te houden, waardoor de thuisploeg toch meer ruimte kreeg om rustig aan te leggen. Daar maakte de ploeg uit Driebergen dankbaar gebruik van. Volgende week is dan alweer de laatste zaalwedstrijd daar. Voor ODO A1 is dit de wedstrijd van de waarheid. Tegenstander in deze is Top A2 uit Sassenheim, waarmee ODO A1 samen op de 7e plaats staat. Deze wedstrijd zal dus gewonnen moeten worden om te kunnen overleven in de overgangsklasse. Hierbij zijn supporters ook zeer welkom die ook voor onze junioren de trommel willen beroeren. De wedstrijd start om 16:15 uur in onze vertrouwde Hofstede.