ODO toont goede vorm richting topwedstrijd

Door Jaap

ODO speelde afgelopen zaterdag het tweede gedeelte van de in december gestaakte wedstrijd tegen Fiks uit Oegstgeest. De wedstrijd was toen gestaakt omdat de scheidsrechter vond dat de spelers te veel hinder van de trommels van het ODO publiek zouden hebben, iets dat het bestuur van ODO nadien altijd bestreden heeft. De korfbalbond stelde ODO in het gelijk, en dus werd de wedstrijd met nog 27 minuten te gaan hervat, helaas met een 3-11 achterstand voor ODO.

In korfbaltermen is de 11-3 achterstand een schier onmogelijke missie, maar gezien de goede vorm waar het achttal van coach Dirk Sercu zich bevind wilde ODO toch een poging doen. In een goed gevulde Hofstede scoorde ODO in de eerste aanval direct via Mark Zegwaard, en in de aanval daarna vond hij nogmaals de korf. Thijs Ramakers zorgde met twee treffers kort daarna voor de 7-11 en het publiek ging weer helemaal in een stunt geloven. Daarna was het Fiks die tweemaal de korf vond, maar Sanne de Raadt en opnieuw Ramakers zorgde voor een 9-13 stand. Een stand die normaal gesproken overbrugbaar is, maar er was nog maar kort te spelen en na het slechte begin van Oegstgeestse zijde begon Fiks ook af en toe mee te scoren.

Eline Groeneveld, Sanne van Altena en Mark Zegwaard scoorden in de slotfase nog voor ODO waardoor de eindstand van 13-17 op het bord kwam. Ondanks dat ODO aan het begin van deze wedstrijd hoopte op een stuntje was iedereen tevreden met het vertoonde spel en de tien goals in 27 minuten. Aanstaande zaterdag staat om 19.30 in De Hofstede uur de topper tegen nummer laatst HKC Utrecht op het programma. Een wedstrijd die gewonnen moet worden in de strijd tegen degradatie, maar de vorm waarin ODO 1 momenteel steekt biedt het nodige vertrouwen.

Mark Zegwaard had met drie doelpunten een belangrijke rol in de come-back van ODO (Foto: Bram van Leeuwen).