DES (D) 8 – ODO 8   9-10: Kampioen met 3/1000ste?!

Door Kampioenen Odo 8

Zaterdagmiddag 15/2/14, Koen Verweij schaatst zijn wedstrijd van zijn leven, maar wordt tweede op 3/1000ste. Volgens zijn Amerikaanse instelling, is tweede niet ook een mooie plek, nee je bent de eerste verliezer! Wat heeft dit verhaal nu met odo 8 te maken hoor ik u denken. Tja, Odo 8 was de eerste 9 wedstrijden heer en meester en had dan ook een 100% score. Toen wisten we dat uit de laatste 3 wedstrijden nog 2 punten gehaald moesten worden om (gedeeld) kampioen te worden. De laatste wedstrijd zou uit bij nummer twee Valto zijn en wisten dat we het daar niet op aan moesten laten komen. Vorige week was onze eerste kans echter verkeken; in de tweede helft werden de punten aan dijkvogels gelaten. Dus moest het vandaag tegen Des gaan gebeuren. We hadden weer een aantal goede invallers meegenomen vanwege een aantal (vaste) blessures. We zagen echter bij het inschieten dat Des ook wat extra krachten had laten aanrukken. Na een laatste praatje, waar ook de wisseltactiek werd besproken, gingen we van start. Dat we scherp waren was duidelijk en onze eerste aanval maakte een mooie 1-0 uit een doorloop van Marian en daarna 2-0 door Lennart, met sterk aangeven van Saskia. De tweede aanval had het echter moeilijk; fysiek sterke heren, waardoor we ook de sterkte over de dames moeilijk konden uitspelen. Mooi dat Inge overigens ook al weer meedeed na een stevige botsing vorige week met blauw oog/lichte hersenschudding tot gevolg. De wedstrijd begon helaas te kantelen en uiteindelijk gingen we met een 5-3 achterstand de rust in. In de rust werden door Gerard nog even de puntjes op de spreekwoordelijke i gezet, alsmede de eerste wissels: Sipke voor Lennart en Michelle voor Inge. In de tweede helft gingen we goed van start: Sipke benutte zijn lengte en zo kwamen we weer op gelijke hoogte. Annelies schoot ons zelfs op voorsprong – het belangrijke hiervan was vooral dat nu ook de tweede aanval de korf had gevonden. Met deze inspiratie werd de sprint ingezet en een voorsprong opgebouwd van 8-6. Hugo was moe gestreden, die in tweede helft zijn tegenstander geen cm meer had gegeven, en Lennart kwam weer in het veld. Nu was het doel om de wedstrijd af te gaan maken, en inderdaad de 10-6 werd gevonden met nog zo”n 10 minuten te gaan. Echter ook Des had invallers en de verse heer schoot pardoes zijn eerste twee schoten raak ondanks de ultieme pogingen van Martien om de neusgaten van zijn tegenstander te vinden, en begon het toch nog spannend te worden. Toen twee minuten voor tijd Des zelfs 10-9 maakte, werd het echt billenknijpen. De aanval probeerde het uit te spelen, maar dat bleef lastig. Zeker omdat onze maestro Kees (zijn leeftijd weten we niet, maar hij ontvangt AOW!) dacht dat we achterstonden en dus de eerste beste bal op de korf schoot in de laatste minuut – moet wel gezegd worden dat deze ook nog bijna raak was. Gelukkig floot de scheids daarna snel af; volgens mijn eigen tijdswaarneming 3/1000ste te vroeg, maar de punten en daarmee het kampioenschap waren binnen. Samen met alle supporters (immers meeste andere ploegen waren vrij) werd dit gevierd (foto”s zijn te vinden op Facebook). Zowel de voorzitter als R.v.d.H te M. waren er om namens bestuur en TC de felicitaties over te brengen. R.v.d.H. kwam nog met verhaal dat voor #odo4 10-9 een ruime overwinning is, zeker als je niet in de laatste minuut zelf de winnende hoeft te scoren. Daarna was het nog lang ” feest” en onrustig in de Bloemhoorn. Tenslotte nog even dank voor alle invallers/reserves dit seizoen. Als ik het goed heb bijgehouden kwamen ze uit B2 t/m Odo 5. Het mooie van odo 8 is dat we van iedere invaller jonger (en beter?) worden. Natuurlijk ook alle trainers dit seizoen weer bedankt! Volgende week natuurlijk nog even tegen Valto, maar daar hieven we gelukkig geen stress meer van te hebben. Daarna gaan we weer in training om hopelijk volgend zaalseizoen nog een jaar te spelen met z”n allen! De Kampioenen van Odo 8!