Vitesse (Ba) 1 – ODO 1

Door Sanne de Raadt

ODO pakt belangrijk punt in Barendrecht
Het slot van de competitie is aangebroken en is het is duidelijk dat we alle punten hard nodig hebben. Het gelijke spel vorige week tegen Sparta had voor gemengde gevoelens gezorgd, maar het getoonde spel biedt ook zeker perspectief voor de komende wedstrijden. De positieve dingen werden weer meegenomen en het vizier ging op scherp voor de wedstrijd tegen Vitesse uit Barendrecht. De nummer 2 op de ranglijst die bij winst nog een klein kansje hebben op het kampioenschap. De thuiswedstrijd eindigde in 17-18. Hier was onze eindsprint net niet voldoende dus we waren er op gebrand dit niet nogmaals te laten gebeuren en de wedstrijd dit keer in ons voordeel te eindigen.

Na een heerlijk bordje lasagne vertrokken we naar Barendrecht. Normaal gesproken speelt ons tweede voor ons, maar dat was nu niet het geval. We waren nu zelf het voorprogramma, wat ook zo zijn voordelen heeft, maar daarover laten meer.

Voor de wedstrijd werden alle afspraken nog even doorgenomen en was het voor iedereen duidelijk wat ons strijdplan was. Vol vertrouwen begonnen we aan de wedstrijd. Zoals verwacht startte Vitesse hun aanval scherp en ronde ze direct af met de 1-0. We waren gewaarschuwd en gingen daarom zelf ook op zoek naar die eerste treffer. Jesse maakte met een korte kans de stand weer gelijk. Na een schot van Willem maakte de topschutter van Vitesse er 4-2 van. Hij kon hier gelukkig maar kort van genieten want het was zijn directe tegenstander Willem die daar twee mooie schoten tegenover zetten en de stand weer gelijk bracht. Zo ging het lange tijd gelijk op en konden we de voorsprong niet verder uitbouwen dan 1 punt verschil. Met nog 5 minuten te spelen en 9-9 op het scorebord haperde onze score. Vitesse ging wel door en bouwde zo een voorsprong op van 13-9 met rust.

Na rust was het van belang om weer scherp te starten en de achterstand in te halen. Met twee schoten van Mark en een schot van Eline kwamen we langzaam dichterbij en wist Vitesse na 10 minuten pas weer te scoren. Sanne schoot vervolgens de 14-13 erin en de spanning in de wedstrijd was weer helemaal terug. Beide ploegen bleven scoren waarbij Vitesse toch steeds een kleine voorsprong had. Met nog 10 minuten te spelen schoot Iris ons naast Vitesse (18-18) en brak er een hele spannende eindfase aan. Via een korte kans kwam Vitesse op 19-18 maar met nog 8 minuten op de klok hadden we alle tijd om onze aanvallen goed op te zetten. Verdedigend hadden Mark, Willem, Iris en Sanne het goed op orde en Vitesse had het daar zichtbaar moeilijk mee. Aan het andere vak dus de taak om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Het was Thijs die de 19-19 erin schoot met nog 3 minuten te spelen. Aan beide kanten waren er kansen voor de winnende treffer maar deze viel uiteindelijk niet. Wat een spanning en wat een ontlading. Opnieuw gesteund door het meegereisde publiek wisten we een belangrijk punt uit het vuur te slepen. Dit voelde goed en geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden! Ook daar hopen wij op jullie steun door Blue en White gevulde tribunes!

Zoals ik al meldde waren wij slechts het voorprogramma en mocht na ons ODO 2 het opnemen tegen Vitesse 3. Het was leuk om zelf een keer onderdeel te kunnen zijn van de Blue en White Army, want wat jullie maken er wekelijks een feestje van! Ook het tweede sleepte uiteindelijk nog een punt uit het vuur en zo gingen we met twee punten op zak terug naar Maasland. Volgend weekend zijn we vrij en op 22 februari spelen we onze gestaakte wedstrijd uit tegen Fiks, om 20.00 uur in de Hofstede. We hopen ook dan weer op jullie steun! Groetjes Sanne