Sparta (N) 1 – ODO 1   19-19

Door Eline

Afgelopen zaterdag mochten we naar het verre Nijkerk. Zoals bij ”alle” verre uitwedstrijden zijn we traditiegetrouw met de bus vol goede moed vertrokken om de 4 punten de halen. Helaas niet helemaal gelukt. De sfeer zat er op de heenreis al goed in. Aangekomen in het pittoreske Nijkerk was het zaak de gezellige sfeer even te laten voor wat het is en de koppies op scherp te stellen. Voor de rust van ODO 2 in de kleedkamer een leuk filmpje van Dirk om het vertrouwen in jezelf en de ander even op te krikken. Daarna nog een helftje ODO 2 aanmoedigen en vlammen maar. Met de winst van vorige week op zak moesten we de wedstrijd zien als een kans, aldus Dirk. Vertrouwen in elkaar en met elkaar, ons eigen spel behouden en rust in de koppies was de boodschap. Met deze woorden in het achterhoofd werd de wedstrijd ingefloten. Goed spel, weinig fouten en ons doorzettingsvermogen resulteerde in een ruststand van 11-7. Tweede helft wist Sparta zich terug te knokken. Met een 12-10 op het scorebord kwamen zij als team weer helemaal in de wedstrijd wat maakte dat ze extra moed kregen en dus mee bleven scoren. Odo en sparta wisten beide dat het zaak was om te blijven knokken en zodoende werd het een spannende slotfase het werd 12-12 toen Odo weer een gat wist te maken door 2 mooie doelpunten van Willem en Mark. 14-12 voorsprong, maar daarmee was nog niets gezegd. Sparta kwam terug en met slechts een paar minuten te spelen werd het 18-19. Sanne Altena wist met haar verre afstandschot de korf te vinden wat resulteerde in 19-19. ODO wist de bal nog te onderscheppen, maar helaas daar was her eindsignaal. Gezien de hele wedstrijd kan ik wel stellen dat een overwinning in Nijkerk verdiend was geweest. Maar hé, 1 punt is ook een punt. Met het vertrouwen in elkaar en de goede teamspirit kan ik als trotse speelster wel zeggen dat we er met z”n alle voor de volle 200% voor gebikkeld hebben tot het laatste moment. Supporters bedankt dat jullie er zelfs in het verre Nijkerk weer bijwaren om ons te steunen.Komende week gaan we vitesse uit Barendrecht eens laten zien wie we zijn, uiteraard is ook daar alle steun en support van harte welkom. Naderhand zal Sanne van Altena jullie hier meer over vertellen.