A1 BLIJFT HANGEN IN DE SLIPSTREAM VAN RWA A1.

Nadat ODO A1 vorige week op overtuigende wijze Unitas A1 aan de kant had gezet, zou je denken dat het vandaag met de revanche op RWA A1 ook wel goed zal komen. De thuiswedstrijd werd met 15-16 verloren, maar daar zat door omstandigheden een doelpuntloze periode in voor ODO. Dit moest in Rhoon dus beter kunnen. Door het tegen opstellen van de vakken begon het vak met Thom, Rick, Loraine en Cynthia vandaag als eerste aanval. Het lukte echter niet om de score te openen. Deze eer kwam een heer van RWA toe, die, als rebound gepositioneerd, van onder de paal de bal door de korf wist te krijgen. Hij zou dit kunstje nog wel een aantal keer herhalen. Toen het even later 2-0 werd, mocht het andere aanvalvak het gaan proberen. Het andere aanvalvak van RWA was duidelijk minder scherp, waardoor ODO na enkele minuten door schoten van Bart en Martijn weer op gelijke hoogte kwam. Het andere vak van RWA wist dit de thuisploeg weer op voorsprong te zetten, waarna Judith en Bart dit weer binnen een minuut gelijk trokken. Na twintig minuten kwam ODO A1 voor één keer op voorsprong uit een strafworp van Rick. Helaas stond de heer van RWA weer klaar onder de korf voor zijn inmiddels bekende trucje. Met nog enkele minuten te gaan tot de rust was het voor ODO zaak om bij te blijven, of misschien wel een kleine voorsprong te nemen. Nadat Judith in de 29e minuut met een wegtrekbal weer gelijk gemaakt had, wist RWA in deze laatste minuut weer een gaatje te slaan door 2 makkelijk gegeven strafworpen.
De tweede helft gaf eigenlijk hetzelfde beeld als de eerste. RWA wat steeds een klein gaatje wist te slaan en de Maaslanders in de achtervolging. Zo stond het na 14 minuten spelen toch weer 10 -10 en leek er nog geen vuiltje aan de lucht. De wedstrijd leek nog helemaal open te liggen, maar toen de thuisploeg even gas en liepen uit naar 13-10. Judith wist met een afgeronde doorloop ODO iets dichterbij te brengen, maar na de vakwisseling wist de RWA heer met zijn trucje nu weer twee strafworpen te versieren en leek bij 15 – 11 de wedstrijd gespeeld. Intussen was Lotte er in gekomen op de plaats van Cynthia om in dit vak wat meer gevaar te brengen. De ruggen werden gerecht en de ODO talenten toonde wederom hun veerkracht. De achtervolging werd ingezet met doelpunten van Bart en Martijn. Nadat RWA het verschil weer op drie gebracht had door een afstandschot van één van de dames, die tot nu toe nog geen bal omhoog gegooid had, gaf Lotte haar visitekaartje af door ook raak te schieten. Nog in dezelfde minuut mocht Judith een vrije bal nemen die weer voor aansluiting zorgde bij 16-15. Helaas wist de thuisploeg weer te scoren en leek het met nog maar enkele minuten op de klok toch nog lastig om hier punten uit te slepen. Met een slim uitgespeelde doorloop van Lotte vond ODO weer de aansluiting, maar toen stond de inmiddels vervelend wordende heer van RWA weer onder de korf. Even later wist hij weer een strafworp te versieren door zijn actie en was het verschil weer drie met minder dan twee minuten te gaan. Dit bleek te weinig om er nog een puntendeling uit te slepen. In de laatste minuut wist ODO nog wel tweemaal te scoren, maar de doelpunten van Judith en de 150e competitie treffer van de A1 van Rick waren slechts voor de statistieken. De wedstrijd werd uiteindelijk afgefloten bij de 19-18 eindstand. De rekenwonders onder ons zien dat ODO de tweede helft weer gewonnen heeft, maar het gaatje van twee blijkt aan het eind toch te groot geweest te zijn. Volgende spelen onze talenten weer een thuiswedstrijd op prime time in onze vertrouwde Hofstede. Tegenstander is OVVO A1 uit Maarssen, waar in de uitwedstrijd met 17-18 van werd gewonnen. Zij zullen er dus alles aan gaan doen om de punten nu mee uit Maasland te nemen. De ODO junioren zullen het deze keer zonder de selectie op de tribune moeten doen, want zij zijn dan al onderweg naar Nijkerk voor hun wedstrijden tegen Sparta 1 en 2. Maar er blijven nog genoeg mensen over die de rol van publiek over kunnen nemen. Ik verwacht dan ook een volle tribune om onze talenten te steunen in de strijd voor behoud in de junioren overgangsklasse.
Zaterdag 17:20 uur Hofstede, be there, Arno.