ODO C1 – De Meervogels C3   11-2

Door Bart de Vos

C1,

14 december 2013 was onze laatste wedstrijd. Ruim een maand, 18 januari 2014, mochten we dan eindelijk weer aantreden. De tegenstander De Meervogels C3. De uitwedstrijd tegen deze ploeg was 7-7. Die wedstrijd had zeker gewonnen kunnen worden, maar dat hadden we zelf een klein beetje verzaakt. Tijd om dat goed te maken.

En dat laatste heeft Meervogels geweten. De eerste vier doelpogingen waren allen raak, waardoor het na 8 aanvallen (4 aanvallen voor beide teams) 4-0 voor ons stond. Onze vijfde aanval leverde geen doelpunt op (ook geen schande hoor!), maar de zesde alweer wel. Na ongeveer 5 minuten was het al 5-0. En eerlijk gezegd de spanning was er toen eigenlijk al helemaal uit. De wedstrijd was al gespeeld. En dan valt het niet mee om dat niveau vast te blijven houden. Desondanks is de eerste helft afgesloten met 7-0!

In de rust hebben we dit 'probleem' besproken met elkaar. Het ging er dan ook vooral om, om de tweede helft te durven en te leren, ipv 'saai' en en safe te spelen.

De uitdaging verdedigend is goed opgepakt. Veel pressie, druk op de ballijnen en durven maar. En ja… dan laat je 2 doelpunt door ipv misschien de 'nul' te houden. Maar wij zien liever dat eerste scenario, daar leer je weer van en dat hebben jullie goed opgepakt! Meervogels had zichtbaar moeite met de passing. Complimenten daarvoor.
In aanvallend opzicht is met name het schot steeds meer onderdeel aan het uitmaken van ons spel. En vooral belangrijk daarbij: iedereen komt tot kansen. Dat maakt jullie een echt team! Met een eervolle vermelding voor Niels! Twee mooie afschandsschoten! Uiteraard waren de andere goals ook mooi. 'Echt teamwork'. Afvang, insnijden, aangeven en scoren. Iedereen draagt zijn/haar steentje bij!

C1, dit was een goede pot korfbal! Wij hebben weer een stijgende lijn gezien.