ODO A1 STUURT UNITAS A1 MET LEGE HANDEN TERUG.

Door Arno

Voor ODO A1 stond er vandaag weer een thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander was Unitas A1 uit Harderwijk, waar in november werd verloren met 18-14. ODO A1 was toen verdedigend niet scherp genoeg in de eerste helft, maar liet toen al zien dat er tegen deze ploeg wel mogelijkheden waren. Na de onnodig verloren wedstrijd van vorige week tegen Tweemaal Zes, waren de ODO talenten tot op het bot gemotiveerd om deze wedstrijd naar zich toe te trekken. Jammer voor Unitas A1 dat zij het slachtoffer werden van ODO’s dadendrang. Met Diana nu eens in het 1e aanvalvak werd aan de wedstrijd begonnen. Of het door deze wijziging kwam weet ik niet, maar de eerste aanvallen wilden niet lekker lopen. Hierdoor wisten de gasten de score te openen met een schot. Er werd nog scherper verdedigd door ODO, waardoor Judith uiteindelijk na acht minuten ook voor ODO de 0 van het bord schoot. Het omschakelen van aanvallen naar verdedigen ging in deze fase niet goed, want Unitas wist in no-time een gaatje te slaan naar 1-3. Het was voor ODO zaak om het gaatje niet te groot te laten worden, want daar ging het in Harderwijk eigenlijk mis. Judith had dit goed begrepen en schoot snel de aansluitende treffer er in. Na weer een treffer van de gasten was Rick het die zijn team op sleeptouw nam en met twee treffers op rij de stand weer gelijk trok. Unitas zou nog één keer op voorsprong komen, maar toen gaf ODO A1 gas en kwam na 18 minuten met het doelpunt van Lotte voor het eerst op voorsprong. Tot de rust zouden de ploegen om en om scoren met ODO steeds aan de goede kant van de score. De ruststand werd door Martijn op het bord gezet uit een strafworp die Bart meekreeg.
Altijd lekker om met een kleine voorsprong aan de tweede helft te mogen beginnen, maar dan is het ook wel zaak dat je direct scherp bent en de eerste aanvallen van de gasten te overleven. Dit lukte heel goed en hoe Unitas het ook probeerden, ODO gaf geen duimbreed toe en hield stand. Na vier minuten was het ODO wat via een kort kansje van Martijn de marge vergrootte. ODO A1 had de tegenstander nu goed in de tang en ging, gesteund door de selectie in de rol van de Blue and white boys, op jacht naar doelpunten. Toen het Maaslands kwartiertje werd ingeluid door het publiek stond er intussen een 14-9 tussenstand op het bord door doelpunten van Rick, 2x Judith en Thom. Nu was het zaak om deze voorsprong te behouden en deze wedstrijd gecontroleerd uit te spelen. Dit ging deze keer geheel volgens plan, al waren er door de inspanningen wel wat krampjes weg te werken. De gasten wisten met nog een minuut of zeven op de klok toch weer dichtbij te komen toen de 15-13 viel. ODO A1 hield echter het hoofd koel en zetten goede aanvallen neer, waarin de afvang prima geregeld was door Bart. Martijn wist vijf minuten voor tijd voor ODO de marge weer op drie te zetten. Dit werd echter weer snel gepareerd door de gasten. Het werd dus toch nog spannend en de gasten trokken nog een keer alle registers open. Het mocht echter niet baten, want het was Rick die met zijn 5e treffer van vandaag de wedstrijd op slot gooide. Het slot akkoord was wel voor de gasten uit Harderwijk, maar die was alleen voor de statistieken. De wedstrijd werd uiteindelijk afgefloten bij 17-15, waarmee de overwinning voor ODO binnen was. Met deze overwinning krijgt ODO A1 weer aansluiting bij de middenmoot en is alles weer mogelijk. Volgende week staat er weer een uitwedstrijd geprogrammeerd in Rhoon bij het plaatselijke RWA. De thuiswedstrijd werd net verloren met 15-16, maar dit was eigenlijk niet nodig geweest. In deze wedstrijd moest Rick na 15 minuten het strijdtoneel verlaten, waardoor de rest van het team even van slag was en RWA een gat kon slaan naar 7-2. Dit was door ODO bij de rust al weer recht getrokken, waaruit blijkt dat de teams aan elkaar gewaagd zijn. Dat belooft dus wat voor zaterdag. De wedstrijd begint wel erg vroeg voor onze talenten. De strijd om de punten begint al om 12:00 uur in sporthal “Rhoon” aan de Stationsstraat 1a in Rhoon. Supporters zijn ook hier van harte welkom. Invallers en reserves weer bedankt voor jullie vrije tijd en inzet.