ODO A1 PAKT RUIME OVERWINNING OP MAASSLUIS A1.

Tijdens de “winterstop” in de competitie speelden de ODO selectie een toernooitje tegen de selectie van ckc Maassluis. Voor ODO werd het gezien als een oefenwedstrijd voor ODO A1, 2 en 1, maar later bleek via twitter dat we om een “Maascup”bleken te gaan strijden. Hoewel ik geen cup heb gezien vanmiddag, waren het wel 3 aardige wedstrijden om naar te kijken. De junioren mochten het spits afbijten. Na twee weken zonder training leken de gewrichten wat stram en kwamen vooral de ODO talenten niet lekker uit de startblokken. De score werd dan ook geopend door Maassluis A1, maar deze werd al snel door Martijn rechtgetrokken. Het lukte ODO A1 niet om het eigen spel neer te zetten en liep hierdoor de hele 1e helft achter de feiten aan. Hoewel er wel regelmatig langere aanvallen werden gespeeld was het vooral de afronding die niet op orde was. Het lag vooral aan de ODO verdediging dat Maassluis niet een grote voorsprong op het scorebord kreeg. Op slag van rust wist Judith ODO op gelijke hoogte te zetten, zodat de kleedkamers bij 7-7 werden opgezocht.
Het klasse verschil waarin beide ploegen in de competitie spelen bleek nog niet in het veld. Wilde ODO deze wedstrijd naar zich toe willen trekken, moest er in de 2e helft wel meer inzet op de “mat”gelegd worden. Michiel had in de rust de juiste snaar weten te raken bij de jongelui, want er kwam een herboren A1 uit de kleedkamer. Al binnen 30 sec. had Lotte ODO op voorsprong staan. Niet veel later zou Maassluis A1 hun enige doelpunt van de 2e helft scoren. De resterende 28 minuten heerste ODO A1 in de Olympiahal en bouwde de voorsprong langzaam uit naar 8-12 halverwege de 2e helft. Met deze voorsprong ging de coach wat experimenteren met de vakken en werden de reserve spelers ingezet. De Maaslandse verdediging stond als een huis, waardoor Maassluis geen gaatje meer vond om nog wat terug te doen. De Maaslandse aanvallen werden een genot om naar te kijken en de doelpunten vielen vaak uit mooie combinaties. Één van die mooie doelpunten was de 8-16 die tot stand kwam uit een doorloop van Lotte die Bart met een stuiterbal achterom in haar handen gaf. Het slotakkoord was echter van Diana die haar tegenstander van zich af wist te schudden en de 8-17 op het scorebord schoot. Mede door de goede 2e helft, waarin ODO A1 pas hun vorm toonde, werd het toch een ruime overwinning en werd de hoop van Maassluis A1 op een stunt in de kiem gesmoord. Voor onze junioren was dit een prima test om weer een wedstrijd ritme te pakken, want er zaten blijkbaar toch nog wat oliebollen in de benen. Volgende week start weer de competitie en gaat het weer om de punten. De eerste wedstrijd is direct een wedstrijd waarin de tegenstander zich zal willen revancheren op de nederlaag die zij leden in de Hofstede. Tweemaal Zes werd toen verslagen met 15-10 en zal er op gebrand zijn om de punten nu in Maartensdijk te houden. Deze wedstrijd zal ondergetekende door privé omstandigheden moeten missen, waardoor iemand anders, naar ik hoop, de pen zal oppakken en een verslag hiervan te schrijven.
Allen nog een sportief en gezond 2014 en tot ziens ergens langs de lijn, Arno.