DES (D) 6 – ODO 5   6-9

Door Dré

DES 6 – ODO 5

Het is al weer even terug dat ik wat heb geschreven over de verrichtingen van ODO 5. In de Praatpaal dan wel te verstaan. Nu we toch in de periode van terugkijken zitten is een verslagje wel op z’n plaats. De verstokte Praatpaal lezer zou ook nog kunnen weten dat het voorgaande verslag was van de wedstrijd DES 5 – ODO 5. Toeval? Dat denk ik inderdaad ook.

Ik denk dat DES altijd een beetje twijfelt tussen de wedstrijden op zaterdag of zondag spelen in de zaal. Als we op tijd zouden beginnen dan was eindigen voor middernacht nog wel mogelijk. En op dat op tijd beginnen is nog wel eens een puntje in de Hoornbloem. Dingen gaan immers niet zo snel In Den Hoorn. Met voortijdig eindigen van het eerste hadden we alle verrichten daarvan kunnen zien, de trommel en handenvol supporters konden mee en we waren voor de verandering ook nog eens ruim op tijd aanwezig. Alleen maar voordelen zo’n trommel.

Nog een voordeel was dat het bruuske trommelen in de Hofstede was dat ODO 5 goed wakker was gehouden. Voortvarend gingen we van start in de aanval. De ervaren ODO 5 volger weet dat er al van voortvarend gesproken kan worden als we niet meteen twee doelpunten achterkomen. Vandaag betekend voortvarend een voorsprong van twee doelpunten. Voor rust vielen de doelpunten even wat minder wat een ruststand oplevert van 4-6 voor de Maaslanders. Op naar de tweede helft. Blijven scoren en goed blijven verdedigen was het advies. Je zou kunnen denken ‘wat een algemeen advies, wat heb je daar nu aan’. Wij denken dan van ‘doen we’ en gaan over tot de orde van de dag.

De tweede helft was de sporthal duidelijk van ons. Ik sla op de trom, mijn stokken haast krom(schattig: http://www.youtube.com/watch?v=qPz8cvTYjCw) Beetje scoren hier en niet teveel doorlaten daar. Hoe moeilijk kan het zijn. Best moeilijk want na twee doelpunten hier was het wel een beetje op=op qua scoren. In de verdediging was er niet veel loos. Dus overall en in het algemeen niks aan het spreekwoordelijke handje. Kwestie van uitspelen zonder veel vertoon. Bij het affluiten was het dan ook 6-9 voor het vijfde. Niet veel doelpunten, maar wel twee punten. Waarmee de ongeslagen status bij uitwedstrijden voor dit jaar behouden is. Best jammer dat daar tegenover staat dat we thuis nog geen punten hebben gepakt. Volgend jaar dan maar! Fijne dagen.