DALTO A1 OOK MAATJE TE GROOT VOOR ODO A1.

Na het onnodige verlies vorige week van de Meervogels wachtte onze A1 deze week de gedoodverfde kampioenskandidaat. Dalto A1 is de koploper in de poule die tot nu toe van alle ploegen met schijnbaar gemak weten te winnen. Als je dan bedenkt dat zij in het seizoen ’11- ’12 nog verliezend zaalfinalist waren in AHOY, dan moet het wel een goede ploeg zijn. Dat bleek al snel na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Hoffman. ODO’s eerste aanval werd al bij de 3e bal beweging onderbroken door de gasten en in hun eerste aanval waren er net zo veel balbewegingen nodig om de openingstreffer te maken uit een omdraaibal. Voor ODO wist Bart niet veel later de 0 van het bord te schieten, waarmee het weer gelijk was. Dit duurde echter maar even, want de gasten waren blijkbaar niet van plan ook maar enig tegenstand te dulden. Binnen enkele minuten werd er een gat geslagen naar 1-7, voordat ODO weer wat terug kon doen met de verzilverde stip van Rick. Na weer twee doelpunten van de ploeg uit Driebergen was het Rick die er 3-9 van maakte. Martijn leek krap twee minuten voor rust de ruststand op 4-13 te maken, maar de gasten wisten in de slotminuut nog tweemaal te scoren en zo de ruststand op 4-15 de zetten.
De tweede helft zou dus nog een formaliteit worden, want de wedstrijd was wel gespeeld. ODO A1 ging er nog er nog wel vol voor om de schade zo klein mogelijk te houden. Er werd een tandje bij geschakeld en er werd vooral verdedigend meer druk gegeven. De openingsbal van Dalto ging in ieder geval de mist in door de scherpte van ODO A1, maar dat kon de gasten er niet van weerhouden om het gat te vergroten naar 4-17. ODO bleef echter strijden voor elke bal en in de rest van de wedstrijd steeds met de gasten mee te scoren. Martijn, Diana en Loraine zorgden voor 7-18, waarna Martijn de 8e van ODO zou mogen maken vanaf de strafworpstip. Om de één of andere reden ging dit zekerheidje echter niet door en werd het in plaats van 8-18 7-19. Niet veel later zou ODO het verschil toch terug brengen tot tien doelpunten met doelpunten van Rick en Lotte. Dit verschil wisten onze talenten tot het eindsignaal vast te houden. Judith mocht ook nog haar opwachting maken en deed ook gelijk mee met haar aandeel in de doelpunten door haar vrije bal raak te schieten. Het laatste doelpunt van ODO was deze week echt een geweldig mooie doorloop van Martijn die hij afrondde met één handje. Het slotakkoord was echter van onze gasten uit Driebergen die de eindstand op 14-25 zette. De goede rekenaars onder ons hebben natuurlijk allang gezien dat ODO de 2e helft dus gewoon 10-10 gespeeld heeft. Een prima prestatie die misschien ook wel tot stand gekomen is doordat Dalto wat minder druk op de ballijnen gaf in het tweede deel. Met deze ingecalculeerde nederlaag is ODO wel een plaatsje gezakt in de poule, doordat UNITAS tot puntendeling kwam met Twee maal zes. TOP A2, de tegenstander van volgende week, moest net als ODO A1 hun meerdere erkennen in de Meervogels, die in de Veur lastig te verslaan blijken te zijn. Volgende week reist de A1 af naar Sassenheim waar in sporthal “de Korf”de wedstrijd om 17:45 uur zal worden gestart.