Pernix 5 – ODO 4   19 – 12 weer een illusie armer

Door Rob van der Hak

Vooraf hadden we er wel degelijk vertrouwen in. Pernix werd weliswaar gezien als een 'lastige' tegenstander, echter (ook gezien de scorebordjournalistieken die #4 zeer eigen zijn) moest wel te pakken zijn. Met Snip inVerweggistan, Wilco iets dichterbij weg en A.B. te M. en J.M. te M. als waardige vervangers in de gelederen en La Reina op de troon (bank) wered vol vertrouwen de wedstrijd aangevangen. Saillant detail was/is dat de scheidsrechter iemand was die in de competitie tegen ons speelt (van weer een andere vereniging). Ondanks de waarschuwingen vooraf (het #4 beginkwartiertje is de laatste tijd niet zooooo scherrup), werd het via 1-0, 1-1 toch wel weer snel 4-1 mede dankzij enkele akelig loepzuiver schietende tegenstanders. #4 counterde met verrassend (!) meescorend vermogen, maar bleef iets verder van het vinkentouw verwijderd in een zeer doelpuntrijke 1e helft. Bij rust een stand van 13-9, vaak wordt dit als eindstand gezien. Zonder de PBPP's die door R.v.d.H. te M. smadelijk vergeten waren, de puntjes op de i voor de 2e helft gezet. In een soort van vacuum wist #4 na rust de treffers langer tegen te houden maar aan de andere kant niet zelf met treffers dichterbij het vinkentouw te komen. Un momento dado bij de stand 13-10 wenkte het vinkentouw wel maar verwijderde zich alrasch toen Pernix uitliep naar 15-10 en 17-11. Ook La Reina en A.B. te M. mochten nog even aan de wedstrijd ruiken middels een invalbeurt. Echter, wedstrijd done en met de eindstand 19-12 enigszins geflatteerd(?) Verontrustend is de inmiddels opgelopen verliesschade nog niet maar het wordt wel tijd voor #4 om de wedstrijden weer eens naar de hand te zetten. Eerste kandidaat om dit aan den lijve te ondervinden is Avanti 6, om 20.00 uur in Pijnacker. Er zijn nog voldoende zitplaatsen in de busjes om eventuele supporters mee te nemen.