ODO 6 STRIJDEND TEN ONDER TEGEN KOPLOPER.

In de aanloop naar de climax van vandaag stond de wedstrijd van ODO 6 om 15:15 uur in het schema. Voor dit team, want slechts met 7 spelers aan de competitie begon, is het elke week weer wennen aan de gastspeler die ingezet is. Deze week was het Lieke die de lege plaats mocht invullen. Tegenstander was de koploper in de poule GKV 3 uit Den Haag. Na het eerste fluitsignaal bleek al snel dat ODO 6 de huid duur wilde verkopen. Al binnen 15 seconden had Wouter de eerste bal al door de korf. De gasten wisten het hierna echter dicht te houden en enkele minuten later de gelijkmaker binnen te schieten. Het tweede aanvalvak van ODO kwam minder makkelijk tot scoren, waardoor de verdediging na 10 minuten bezweek onder de druk van GKV. Deze achterstand werd weer weggepoetst door Max vanaf de strafworpstip. Met een paar snelle acties wisten de gasten in eens een gaatje te slaan naar 2-4 en leken de gasten afstand te nemen. Britta wist echter in de volgende aanval weer de aansluitingstreffer te scoren, zodat het halverwege de 1e helft nog alle kanten op kon. GKV is echter niet voor niets de koploper en wisten in de laatste vijf minuten tot de rust orde op zaken te stellen. Bij 3-7 werden uiteindelijk de kleedkamers opgezocht.
Na de rust zouden de gasten de marge nog verder uitbreiden. ODO stond wel hun mannetje, maar had uiteindelijk een overtreding nodig om de tegenstander te stoppen. De hieruit volgende strafworp werd rustig afgerond en even later werd het ook nog 3-9. GKV dacht blijkbaar dat het al een gelopen race was, maar daar dacht Wouter heel anders over. Met twee doelpunten op rij bracht hij ons 6e weer dichterbij en toen Max niet veel later weer op de stip mocht gaan staan voor een strafworp was de marge nog maar drie. ODO 6 leek weer aan te haken, maar kreeg helaas de 7e treffer er pas in toen de gasten al weer tweemaal gescoord hadden. Zo stond het halverwege de 2e helft ineens 7-11 en kwamen de gasten op stoom. Met drie doelpunten op rij was een niet meer te dichten gat ontstaan. Nathan wist met zijn tweede treffer te voorkomen dat GKV met tweemaal zoveel doelpunten als ODO voor zou staan. Bij 8-16 wist Nathan de dubbele cijfers ook weer weg te werken, maar dit bleek wel ODO’s laatste doelpunt. Nadat de gasten er weer 9-17 van gemaakt hadden floot scheidsrechter Kees de wedstrijd af. Een wedstrijd met twee gezichten, waarin ODO 6 in de eerste helft redelijk kon meekomen met de koploper. In de tweede helft hadden de gasten het geluk dat hun schoten nu wel wilde vallen, want daar moet GKV het toch een beetje van hebben. Volgende week spelen de sterren van 6 uit in Voorburg tegen VEO 5, wat met twee puntjes meer boven ODO 6 staat in de poule. Een wedstrijd waar punten aan over gehouden kunnen worden.