A1 PAKT ZWAARBEVOCHTEN OVERWINNING OP OVVO A1.

Door Arno

Na de nipte nederlaag van vorige week tegen RWA, wilde ODO A1 deze week weer vlammen. Gelukkig had ik de blessures te somber ingeschat en konden we gewoon starten met Thom en Rick in de basis. In de wedstrijd voorafgaand op onze wedstrijd werd al duidelijk dat OVVO veel strijd levert in het veld. Ook het Maarssense publiek leeft heel erg mee. ODO A1 waande zich in het hol van de leeuw, maar liet zich daar niet door intimideren. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Sprangers schoot OVVO uit de startblokken. Als een orkaan die overtrok keek ODO al na 15 seconden tegen een achterstand aan. Gelukkig wierp ook onze eerste aanval direct zijn vruchten af en maakte Martijn zijn doorloop mooi af. In de begin fase vielen de doelpunten kort achter elkaar en scoorden beide ploegen om en om. Toen de thuisploeg de 3-2 erin had liggen duurde het echter even voor de gelijkmaker viel, maar ODO hield het dicht. Het was uiteindelijk Loraine die het verlossende schot loste en ons weer op gelijke hoogte bracht. Met een wegtrekbal van Bart en een afgemaakte vrije bal van Judith nam ODO A1 brutaal de leiding. Helaas waren we toen even niet scherp in de verdediging en stonden we halverwege de eerste helft weer gelijk bij 6-6. Het vervolg was dat ODO steeds als eerste scoorde, maar OVVO dat weer gelijk maakte tot de 8-8 tussenstand. Toen besloot ODO A1 tot een slotoffensief naar de rust en werden de registers iets verder open getrokken. Met drie doelpunten op rij wisten onze talenten een mooie voorsprong te pakken en werden de kleedkamers bij 8-11 opgezocht.
Michiel en Sven gaven de spelers nog de nodige tips voor het tweede deel, waarin ODO A1 vooral hun eigen spel moest blijven spelen en niet te veel te reageren op het fysieke spel van de tegenstander. De thuisploeg was in de rust blijkbaar stevig aangepakt, want het spel werd er niet zachtzinniger op. OVVO zocht, onder luide aanmoedigingen van het thuispubliek, meer en meer de grens van het toelaatbare op. Hoewel zij vrij snel weer de aansluiting kregen bij 10-11, bleef ODO A1 kalm en korfballend naar oplossingen zoeken. Op het juiste moment herpakte ODO zich en met vier doelpunten op rij, stond het halverwege de 2e helft 10-15. Bij de thuisploeg volgden de wissels zich snel op en werd met drie verse spelers geprobeerd het tij te keren. Even leek het ze te gaan lukken en werd het gaatje teruggebracht naar twee verschil. De ODO dames stelde echter orde op zaken en met de doelpunten van Loraine en Judith was het verschil weer vier. OVVO gaf zich echter nog niet gewonnen en gooide er letterlijk nog een schepje bovenop. Met de nodige acties op de personen in plaats van de bal kregen ze steeds meer ballen tegen en werd het OVVO publiek rumoeriger. Scheidrechter Sprangers kon niet veel meer goed doen in hun ogen, maar liet zich er niet door van de wijs brengen. In de slotfase werd het toch nog spannend toen de thuisploeg het verschil weer terug bracht tot 15-17. Met nog minder dan drie minuten op de klok mocht ODO dit niet meer weggeven en moest het hoofd koel gehouden worden. Martijn deed dat zeker toen hij op de stip mocht gaan staan voor een strafworp en de 15-18 maakte. De thuisploeg liet echter niet de koppies hangen, maar gingen in een alles of niets poging er nog eens, letterlijk, keihard tegenaan. Met niets ontziende acties wisten ze nog twee maal te scoren, maar trokken ze toch aan het kortste eind en waren de punten voor ODO toen de wedstrijd werd afgefloten bij 17-18. Een knappe prestatie van onze junioren, die zich korfballend staande hielde tegen het geweld van OVVO. Met hard werken werd het beoogde resultaat gehaald. Als ouder ben ik verrast over de stappen die jullie elke week maken en trots op de prestaties die jullie met zijn allen neerzetten. Deze wedstrijd was daar weer een mooi voorbeeld van. Jullie fans kijken nu al uit naar de wedstrijd van volgende week. Dan is de Meervogels A1 de tegenstander in sporthal “de Veur” in Zoetermeer, waar om 17:10 uur het eerste fluitsignaal zal klinken.