A1 VERLIEST MET KLEINST MOGELIJK VERSCHIL.

Na de spannende wedstrijd van vorige week in Harderwijk, waar onze A1 pas in de tweede helft lekker op stoom kwam, kwam de tegenstander van deze week uit Rhoon. RWA A1 was nog ongeslagen en blijkt met 39 doelpunten een veel scorende ploeg. ODO A1 was dus gewaarschuwd en wist dat er strak verdedigd moest gaan worden. Bij Rick was er nog een extra spanning, want hij was vorige week weer een beetje door zijn knie gegaan. Met de aangepaste trainingen van afgelopen week was het hopen dat zijn knie het zou houden. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Keereweer schoten de ploegen uit de startblokken. RWA wist als eerste de korf te vinden, maar Judith schoot even later voor ODO de 0 van het bord met een verzilverde vrije bal. Het andere vak wist ODO met twee snelle doelpunten gelijk op voorsprong te zetten. De ODO verdediging wist het nog langer dicht te houden en toen Judith even later weer mocht gaan staan voor een vrije bal werd het gat nog groter. RWA was echter niet uit Rhoon gekomen om zich naar de slachtbank te laten voeren en deed wat terug. De Maaslandse aanvallen liepen echter lekker in deze fase, zodat de marge weer terug gebracht werd naar drie. We waren 15 minuten onderweg toen Rick aangaf dat het niet langer ging en werd hij vervangen door Wouter G.. Hij deed ook gelijk brutaal een duit in het zakje door ODO naar 6-2 te schieten. Toen brak er blijkbaar iets bij de A1 spelers. Het werd nog wel 7-2, maar met nog acht minuten te gaan tot de rust ging het helemaal mis. Niets leek meer te lukken en er werden af en toe de verkeerde keuzes gemaakt. RWA maakte hier dankbaar gebruik van en wist het gat nog voor de rust nog te dichten en werden de kleedkamers opgezocht bij 7-7.
Bijgepraat en weer op scherp gezet betraden de spelers de zaal voor het tweede deel. In de rust was Niek al begonnen met warmlopen en de meeste ODO supporters wisten al wat dit betekende. Thom was in de eerste helft door een lompe aktie van zijn tegenstander tegen de vloer gewerkt en had daarna ook flink last van zijn knie. Met een makkelijk gegeven strafworp kwamen de gasten op voorsprong en wisten even later gelijk het verschil op twee te brengen. ODO pareerde deze voorsprong nog wel door de aansluitingstreffer van Judith, maar toen kwam RWA op stoom. Er werd een gat geslagen van vier punten en ODO stond voor de lastige opgave dit gat weer te dichten. Met intussen twee B1 heren binnen de lijnen werden de ruggen gerecht en ging ODO in de achtervolging. Langzaam maar zeker werd het gat gedicht met prima opgezette aanvallen en prima teamwork. Helaas moest ook Lotte geblesseerd het veld verlaten, nadat ze tegen de vlakte gelopen was door een meevangende heer. In haar plaats kwam Diana binnen de lijnen. Met elkaar en voor elkaar werd er gestreden en kreeg ODO met het doelpunt van Niek bij 13-14 weer aansluiting. Met nog acht minuten op de klok leek ODO nog voor de overwinning te kunnen gaan, maar toen werd het gat met twee foutjes in de verdediging weer vergroot naar drie en moest ODO weer in de achtervolging. Weer bleek de veerkracht van onze spelers en werd in een slotoffensief het gat gedicht. Helaas was er te weinig tijd om de gelijkmaker binnen te gooien. Jammer van de doelpuntloze periode van ODO, anders had er zeker meer ingezeten. RWA was duidelijk opgelucht bij het laatste fluitsignaal van de heer Keereweer, die uiteindelijk affloot bij 15-16. Gezien het aantal doelpunten van RWA heeft ODO een prima verdediging, maar het rendement van de aanvallen kan nog wel wat omhoog. Nu maar hopen dat de uitgevallen spelers Thom, Rick en Lotte opgelapt kunnen worden voor volgende week, hoewel ik bang ben dat we Rick wel wat langer moeten missen. Tegenstander van volgende week is OVVO in Maarssen. Ook zij hebben net als ODO nu 2 punten, dus verwacht ik dat er zeker wat te halen valt voor onze junioren. Deze wedstrijd start om 15:30 uur in de OVVO hal. U vind deze aan de Amsterdamsestraatweg 2 in Maarssen. Supporters zijn altijd welkom!!