A1 KEERT MET LEGE HANDEN, MAAR TEVREDE TERUG.

Het was een hele reis en een leuk middagje uit met de jongelui. Het vertrek stond gepland om 13:30 uur, maar omdat er op de valreep nog een reserve heer geregeld moest worden werd dit wat later. Gelukkig hebben we het rijschema ruim gepland, waarin dit soort onverwachte dingen makkelijk opgevangen kunnen worden. We waren dus nog op tijd in Harderwijk voor onze voorbereiding op de wedstrijd tegen Unitas/Perspectief A1. Een ploeg die, net als de tegenstander van vorige week, al jaren uitkomt in de overgangsklasse, maar daar raken we niet meer van onder de indruk. Unitas A1 had vorige week weliswaar verloren, maar wist wel een hogere score te realiseren dan onze talenten. ODO A1 betrad de arena met het nodige zelfvertrouwen en zou proberen deze wedstrijd weer net zo strak te verdedigen als vorige week. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Landman werd de eerste aanval ingezet door de thuisploeg. De leidsman liet direct merken dat hij de grens bepaald van wat wel en niet mag. Binnen een minuut had ODO al een vrije bal tegen, die ook netjes werd afgemaakt. Ons eerste aanvalvak kon dus alleen maar zorgen dat dit rechtgezet werd en deden dat ook met het schot van Lotte, waarmee ook onze nul van het bord verdween. De daarop volgende periode schoot de thuisploeg echter met scherp en liep in tien minuten weg naar een 5-1 voorsprong, voordat ODO via een vrije bal wat kon terug doen. ODO speelde in deze fase wel goede aanvallen, maar het wilde vandaag in de afronding niet zo lukken. Hierdoor bleef ODO A1 achter de feiten aanlopen en liep de thuisploeg verder uit naar 8-2. Met nog een kleine tien minuten te gaan tot de rust zette ODO een inhaalslag in om te proberen een niet te grote achterstand op te lopen. De achtervolging werd ingezet met een afgemaakte doorloop van Rick. Met de doelpunten van Judith en Martijn leek de ruststand 9-5 te worden, maar op slag van rust wist Unitas er toch nog 10-5 van te maken.
Met de nodige bagage op zak werd de tweede helft aangevangen. ODO kwam scherper uit de kleedkamer. Verdedigend werden de lijntjes aangetrokken en met drie doelpunten op rij kreeg ODO weer aansluiting bij 10-8. De scores zouden de volgende periode om en om gaan. Unitas maakte het gaatje weer vier en ODO wist het weer terug te brengen tot twee. Zo stond er halverwege de tweede helft 14-12 op het bord en was het nog geen gelopen race. ODO stond sterk te verdedigen en kon lange aanvallen spelen. Helaas bleef de afronding van deze aanvallen het probleem dat de bal er maar niet in wilde vallen. In een poging het tij te keren werd Cynthia nog ingebracht voor Loraine, maar ook zij kon de lans niet breken. Unitas zou het gat weer vergroten naar vier punten en de punten uiteindelijk in Harderwijk houden. ODO wist nog wel twee keer een doelpuntje dichterbij te komen, maar dat werd steeds weer door de thuisploeg gepareerd. In de slotminuten kreeg Arjen nog wat speelminuten. Hij had tenslotte op de valreep zijn eigen wedstrijd op gegeven om ODO A1 van een reservespeler te voorzien. Hartelijk dank daarvoor! De wedstrijd werd uiteindelijk afgefloten door de strak leidende scheidsrechter bij de 18-14 eindstand. Zoals de oplettende lezer kan zien heeft de scherpte in de tweede helft er voor gezorgd dat de tweede helft een beter ODO in het veld stond, maar de achterstand te groot was geworden voor de punten. Desondanks konden de spelers met opgeheven hoofd het veld verlaten, want er is weer een leuke wedstrijd op de “mat” gelegd. Na een drankje en een heerlijke maaltijd bij het, door Unitas spelers aanbevolen, Turkse restaurant naast de sporthal, werd de thuisreis, zonder ook maar één dolfijn gezien te hebben, weer aangevangen. Intussen groeit het zelfvertrouwen van de spelers en lijken ze te wennen aan het niveau van de overgangsklasse. We kijken nu al uit naar de wedstrijd van volgende week tegen RWA uit Rhoon. Zij wisten in hun openingswedstrijd nipt te winnen van Unitas, maar met de tweede helft van vandaag in het achterhoofd moet dit ook weer een spannende wedstrijd worden. Deze week weer lekker trainen en dan gaan we volgende week weer proberen de punten in Maasland te houden.
Goed weekend en tot volgende week, Arno.