Vlaardingen/Ridderhof 4 – ODO 4   6 – 12 Een eigen springkussen

Door Rob van der Hak

Bij de helaas verloren wedstrijd van ons vlaggenschip stuit(er)end aanwezig….het Dijkvogels 50-jaar springkussen voor vooral jonge stuiteraars. Een nieuw element in het hedendaagsche korfbal om leden te werven? Of is het om de meegebrachte kinderschare van spelers en supporters bezig te houden? Die gedachte hou ik even vast, terugdenkend aan zo maar een potje korfbal aan de Korhoenstraat te Vl., tegen het plaatselijke Vlaardingen. Op de Rbank 2 Rspelers, omringd (1e 60 seconden) door eveneens een schare kinderen, op of om de bank, kinderwagen, hek, trap, terras, en wat diesch meer zij. Ik zie in gedachten het Benidorm Bastards team al komen aanzetten bij uitwedstrijden….de Connexion bus speciale laadklep voor de rollatoren en zo, daarachter een aanhangwagen voor het springkussen. Je vervoegt je bij de velddienst waar je het springkussen mag opzetten, met voldoende uitzicht vanaf het speelveld op de koters. Ik houd die gedachte even vast voor toekomstige overpeinzingen. 

Allez, de wedstrijd zelf, onder een aangenaam herfstzonnetje (als je niet in de dug out zit) was begonnen onder een zeer goed gesternte: de gehele ODO 4 selectie was aanwezig, en dat komt niet vaak voor. Gesterkt door dit gegeven (ik zie het graag zo) ontrafelde zich een zeer aangenaam spelbeeld, waarin #4 als vanoudsch sterk overheersend de wedstrijd dicteerde en zich nauwgezet van de vooraf bepaalde taken kweet. Nog net geen tikkie-takkie spel maar een enkele graad daar onder tegen een geheel machteloze tegenstander. De stand wer alrasch opgevoerd naar een 0 -8 score waarbij S.H. te D.P. te M. in de rust toch wel moeite moest doen om de scherpte op een aantal puntjes in herinnering te brengen opdat het vervolg niet te teleurstellend zou worden. Een zeer terechte 2-12 voorsprong werd (het enige smetje) nog teruggebracht tot 6-12 maar de voldoening was zeer groot.

Na de match was het nog even alle hens aan dek om de teamfoto te produceren. Na enig geHannes en gestommel, gekraak, piepen enzovoort (een deel van de slectie ging zelfs onderwijl even wat drinken kregen we het dan toch voor elkaar dat Hansaplast zonder brace door/op de knieen ging op de 1e rij voor de foto, om zodoende weer de teamwebbpagina op te luisteren…#4, ik heb genoten van jullie prestatie!! Bij voldoende interesse kunnen we een offerte aanvragen voor de #4 springkussen experience!!