ODO 3 BOEKT ZWAAR BEVOCHTEN OVERWINNING IN DELFT.

Door één van de twee supporters

Voor de “old stars”van ODO stond er deze week weer een avondwedstrijd op het programma. Dat dit niet hun beste wedstrijden zijn weten ze zelf ook wel, maar toch werden weer alle registers open getrokken om de punten mee naar Maasland te nemen. Het intensieve programma van de afgelopen weken heeft wel zijn weerslag gehad op de spelers. Liefst 50% van de heren zijn in de lappenmand, waardoor de “old stars”weer werden aangevuld met aanstormend talent. Met Bart vL op de plaats van Sven, Anton of Jannes werd de wedstrijd 20 minuten te laat gestart met een haastig geregelde scheidsrechter uit de buurt. Fijn dat ook deze man zijn vrije avond wilde opofferen. Nadat ODO vrij snel de score had geopend bleek het lastig om meteen een gaatje te slaan. Na de gelijkmaker wist het andere vak wel een gaatje te slaan, maar deze 1-3 achterstand werd door DES weer weggepoetst. Tot de rust zouden beiden ploegen nog tweemaal scoren, zodat bij 5-5 de kleedkamers konden worden opgezocht. Tot zover nog geen vuiltje aan de lucht.

De tweede helft zouden beide ploegen weer gelijk op gaan. Door de slechte afronding van ODO lukte het niet om een voorsprong te nemen op de thuisploeg. Hierdoor hield DES de aansluiting en bleef geloven in een goede afloop, wat de stemming in het veld er niet gezelliger op maakte. Ook de man in het geel leek zijn drankje na de wedstrijd te moeten verdienen. Ondanks de soms dubieuze beslissingen van de leidsman wisten de ODO “old stars”de wedstrijd geroutineerd naar zich toe te trekken. Na de tussenstand 7-9 werden de laatste tien minuten lange aanvallen gespeeld en verdedigend zoveel mogelijk druk gegeven. Dit moest wel geheel volgens het boekje, want elke kleine overtreding van ODO werd afgestraft. In de slotfase werd het nog even spannend toen DES bij 9-10 de aansluiting weer kreeg en zij in de laatste minuut een extra aanval cadeau kregen, door vermeend tijdrekken aan ODO zijde. Toen er ook nog een wel erg makkelijk gegeven strafworp mocht worden genomen leek het toch nog een punten deling te worden. De heer van DES was echter niet bestand tegen de druk en gooide in een mooie boog over de korf. Zo gingen dan toch de punten mee naar Maasland.
Voor de “old stars” is er nog één wedstrijd te gaan voor we weer de zaal ingaan. Zaterdag wacht de nummer 4 uit de poule, Vriendenschaar 2, wat met één wedstrijd minder gespeeld de helft van het aantal punten heeft van ODO 3. Op papier blijven de punten dus wel in Maasland en in de wetenschap dat de wedstrijd, misschien wat vroeg, ook gewoon bij daglicht gespeeld kan worden moet het goed komen. ODO 3 is in ieder geval al wel zeker van het herfstkampioenschap, maar wil er zaterdag ook voor zorgen dat dit met 14 punten gebeurd.
Het was weer gezellig, één van de twee supporters.