Naschoolse opvang bij ODO

Door Bestuur

Al sinds halverwege 2007 zijn er op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag zijn er kinderen aan het sporten bij ODO. Na schooltijd verzorgt Catalpa hier buitenschoolse opvang voor maximaal dertig kinderen. Er wordt voor opvang gezorgd voor kinderen van basisscholen De Schutse, Aloysius en De Groene Oase en in overleg van scholen buiten Maasland. Aangekomen bij ODO wordt er eerst wat gedronken en gegeten. Op de Sport en Spel BSO wordt er dan van 16.00 tot 17.00 uur een uur sportles gegeven door een sportinstructeur. De kinderen stellen met de sportinstructeur een sportkalender samen met verschillende sporten. Vorige week was dit bijvoorbeeld: trefbal, levend kwartet en volleybal. Na vijf uur kunnen de kinderen nog spelen of knutselen. Tot een uur of kwart over zes kunnen de kinderen worden opgehaald door de ouders.

 

 

Samenwerking

Om dit mogelijk te maken is er een overeenkomst tussen De vereniging ODO, Stichting ODO Accommodaties (als beheerder van het veld en kunstgras) en natuurlijk de kinderopvang organisatie Estro (het moederbedrijf van Catalpa) waarbij ODO de accommodatie drie middagen per week verhuurd aan Catalpa. Deze samenwerking is belangrijk voor ODO. Mede dankzij de overeenkomst is de stichting in staat het onderhoud van het veld en kunstgras te bekostigen en te reserveren voor toekomstige renovaties. Zonder dat dit voor de leden of de gemeente in de papieren loopt. Daarnaast past het laten sporten van kinderen natuurlijk prima bij de stichting. Dankzij deze samenwerking beschikt Catalpa over een mooie kindvriendelijke locatie waar Sport BSO kan worden aangeboden. Dat beide partijen hier tevreden over zijn blijkt uit de recente verlenging van de overeenkomst, het reclamebord boven een Dug Out en de samenwerking bij activiteiten voor de jeugd.

 

 

Verantwoordelijkheden

De vereniging en Catalpa zijn dus de twee grootste gebruikers van de accommodatie. Dit betekent dat ze rekening moeten houden met elkaars belangen. En daarmee zijn e, na een wat lange inleiding, aangekomen bij de reden van dit stukje. Zo kan ODO niet zomaar gebruik maken van de kantine tussen 15.00 en 18.00 (vakanties hele dag) op de Catalpa dagen. Zo moet Catalpa er voor zorgen dat al het materiaal weer netjes is opgeruimd aan het einde van de middag. Voor ODO is dit opruimen ook van belang, wat meer uitleg is nodig. Op maandag en donderdag wordt de kantine door een extern bedrijf onder verantwoordelijkheid van Catalpa schoongemaakt. Schoonmaken is echter wat anders dan opruimen. Dus achtergelaten glazen, flesjes, shampooflessen blijven staan. Stoelen en tafels blijven scheef staan. Net als spullen in het tassenrek of de keuken. Het is dus belangrijk dat wij, als ODO, na afloop van de dag of activiteit er voor zorgen dat onze spullen zijn opgeruimd, zodat de leiders van Catalpa niet hoeven te beginnen met het opruimen van onze spullen en de schoonmaak overal goed bij kan. Nu gaat het vaak goed, maar ik dacht dat het geen kwaad zou kunnen dit weer even onder de aandacht te brengen. En dan gaat het misschien nog wel vaker goed.

 

Meer informatie

Als er vragen zijn over hoe en wat van de kinderopvang bij ODO dan hoor ik die graag. Heb je interesse in bij de sport BSO dan kan je het beste contact opnemen met Catalpa

 

André 

André Buitelaar