ODO A1 PAKT DE PUNTEN IN DELFT.

Na vorige week tegen de eerste verliespunten aangelopen te zijn, waren de junioren van ODO er op gebrand om deze week weer voor de winst te gaan. Er wachtte echter geen gemakkelijke tegenstander. Er werd vorig seizoen wel vier keer gewonnen van Fortuna A2, maar er staat dit seizoen een heel ander team wat ook gewoon mee lijkt te strijden voor de prijzen. Het werd dan ook na het eerste fluitsignaal al snel duidelijk dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou gaan worden. ODO A1 kwam wel binnen vijf minuten op een 0-2 voorsprong door doelpunten van Judith en Bart, maar deze voorsprong werd bijna net zo snel weer weggepoetst door Fortuna. De eerste helft zou het zo steeds gaan. ODO wat een kleine voorsprong neemt en Fortuna wat weer gelijk maakte. Tot vlak voor rust Fortuna op voorsprong kwam door de 5-4 er in te gooien. Met nog een paar minuten te gaan tot de thee schakelde de ODO junioren nog even een tandje bij om deze achterstand weer weg te poetsen. Het lukte uiteindelijk om met 5-5 de kleedkamers op te zoeken, zodat de wedstrijd nog helemaal open lag voor het tweede bedrijf.
De tweede helft gaf eenzelfde beeld als voor de rust. ODO wat een voorsprong nam en Fortuna die dit steeds egaliseerde. Toen het na 10 minuten 7-7 was geworden, besloten Michiel en Sven om Koen M, die op de plaats van de niet helemaal fitte Thom was begonnen, te wisselen voor Thom. Dit leek zijn vruchten af te werpen met twee doelpunten op rij van Thom, waarmee hij de stand op 7-9 bracht. Voordat het andere vak de kans had gekregen de marge te vergroten had Fortuna deze achterstand al weer weggepoetst en gingen we ons opmaken voor een spannende laatste 10 minuten. De aanvallen werden nu zorgvuldig opgezet. Er mochten nu geen fouten gemaakt worden als ODO de punten mee naar Maasland wilde nemen. De verdediging stond als een huis en het lukte ODO om weer twee maal te scoren. Nog minder dan vijf minuten op de klok bij 9-11. Dit mocht ODO A1 niet meer weggeven. Lotte D kwam in het veld voor Lotte V en alles werd nu gezet op het uitspelen van de wedstrijd. Lange aanvallen en de juiste mensen op de juiste plaats. Fortuna ging meer risico’s nemen om deze aanvallen te onderbreken, wat resulteerde in een strafworp vlak voor tijd. Bart had toen de wedstrijd kunnen beslissen, maar het was vandaag niet zijn stippendag. De bal bleef wel in bezit, zodat hij even later toch de wedstrijd op slot gooide door de 9-12 uit een doorloop te scoren. Er restte nu nog een tweetal minuten, waarin Fortuna nog een alles of niets offensief begon. Hieruit wisten zij nog wel het leed iets te verzachten, maar het was ODO A1 wat de laatste anderhalve minuut de bal in het aanvalvak hield, zodat er uiteindelijk werd afgefloten bij 10-12. Met deze uitslag nestelt ODO A1 zich naast HKV/OE A1 en Weidevogels A1 op de eerste plaats van de poule. Nog drie spannende wedstrijden te gaan voor het zaalseizoen er weer is. Volgende week staat de rode lantaarndrager op het programma. ODO A1 is dan te gast bij DKC A1 in Delft waar om 14:00 uur de wedstrijd zal starten.