ODO A1 LOOPT TEGEN EERSTE VERLIESPUNTEN AAN.

Voor onze juniortalenten stond deze zaterdag de wedstrijd tegen de laatste uit de juniorenovergangsklasse gedegradeerde ploeg te wachten, HKV Ons Eibernest uit Den Haag. De training van donderdag was er bij ingeschoten, omdat er een competitiewedstrijd op het programma stond bij GKV in Den Haag. Zoals ik al in mijn vorige verslag schreef, bleek de grasmat van GKV niet bestand tegen de vele regenval van vorige week. De spelers hebben nog wel een half uur in de regen “warm” gelopen en wat geschoten, maar de scheidsrechter nam bij aanvang van de wedstrijd de enig juiste beslissing om het veld af te keuren. Het had anders eerder een partijtje modderworstelen geworden i.p.v. een korfbalwedstrijd. HKV heeft hierdoor ook een wedstrijd meer gespeeld dan ODO A1 en was net als ODO koploper in de poule, maar met 2 verliespunten opgelopen bij Weidevogels. ODO A1 zou dus goede zaken kunnen doen als de punten in Maasland zouden blijven. Na het eerste fluitsignaal ging het eerste aanvalvak op jacht naar de openingstreffer. Op de plaats van de zieke Lennart startte Wouter G, die, zelf net terug van een enkelblessure, ook al een hele wedstrijd in de B1 had gespeeld. HKV gaf veel druk op de ballijnen, maar daar wisten de spelers aardig mee om te gaan. volgens mij had ODO nog wel als eerste de nul van het bord geschoten, maar wist de tegenstander ook weer snel op gelijke hoogte te komen. Het 2e aanvalvak had wat meer moeite om de korf te vinden. De verdediging bezweek uiteindelijk onder de aanvallen van de Eibers, waardoor ODO tegen een achterstand aanliep. Halverwege de 1e helft was bij Wouter de pijp leeg en kreeg hij last van kramp. Zijn plaats werd ingenomen door Koen M, die vorige week bij Die Haghe een prima invalbeurt had. Het lukte in de eerste helft nog wel om de schade beperkt te houden, maar er kon niet worden voorkomen dat de achterstand bij de rust was opgelopen naar 3-7.
De tweede helft kwam ODO scherp uit de kleedkamer. De eerste aanval van de Eibers werd knap onderbroken en met twee doelpunten op rij bracht het eerste aanvalvak ODO weer terug in de wedstrijd. De aansluitingstreffer wilde echter weer niet vallen en met een foutje in de verdediging wist de tegenstander de marge weer te vergroten. De gasten waren duidelijk even wakker geschud door de doelpunten van ODO en aangemoedigd door hun coach en het meegereisde publiek schakelde zij nog een tandje bij. Met goed opgezette aanvallen werd de marge door de Eibers vergroot naar 5-10, voordat ODO weer wat terug kon doen. Helaas werden er door ODO in deze fase vooral verdedigend veel fouten en verkeerde keuzes gemaakt, waardoor de gasten soms de doelpunten op een presenteerblaadje kregen aangeboden. Zij maakten hier dankbaar gebruik van en speelde de wedstrijd uit met af en toe nog een doelpuntje meepakkend. Intussen was ook bij Koen M de pijp leeg, want ook hij had er al een hele wedstrijd opzitten. In zijn plaats maakte Niek zijn debuut in de A1, maar het was te laat om het tij nog te keren. De wedstrijd werd uiteindelijk afgefloten bij de 9-16 eindstand. Een terechte nederlaag voor ODO, wat vooral in de tweede helft verdedigend de scherpte miste die ze in de voorgaande wedstrijden wel 70 minuten lieten zien. Een zaak waar de coaches, Michiel en Sven, ongetwijfeld aan zullen gaan werken. Zaterdag staat er weer een nieuwe tegenstander te wachten. In Delft mag ODO A1 dan aantreden tegen Fortuna A2, wat met slecht één verliespunt nu de 2e plaats inneemt in de poule. Vorig jaar werd ook tegen Fortuna A2 gespeeld en werden zowel de veld- als zaalwedstrijden gewonnen. Dit jaar is dit team echter flink gewijzigd en lijkt het een stuk beter te doen dan vorig seizoen. ODO A1 is dus gewaarschuwd en zal weer alles uit de kast moeten halen om de aansluiting met de kop van de poule te houden. Ik ben er zeker weer bij en hopelijk veel supporters met mij. ODO A1 kan de steun goed gebruiken en als u niet te lang blijft hangen na het laatste fluitsignaal. ODO 1 speelt op een steenworp afstand bij DES om 15:30 uur, waar support ook meer dan welkom is.