VERNIEUWD A1 BEGINT GOED AAN HET SEIZOEN.

Na het succesvolle seizoen 2012-2013 zou het voor ODO A1 nog moeten blijken of zij het niveau vast zouden kunnen houden. Met de overgang van Jesse, Martijn M., Maaike, Thessa en Emma naar de senioren, viel er wel wat op te vullen. Na een aantal selectietrainingen voor de vakanties waren de trainers er nog niet helemaal uit. De definitieve opstelling zou na een aantal oefenwedstrijden bekend gemaakt worden. De eerste oefenwedstrijd was tegen Fiks A1 uit Oegstgeest. Zij zijn gedegradeerd uit de veld overgangsklasse en dus werd er met spanning naar deze wedstrijd uitgekeken. Fiks A1 was blijkbaar ook erg verzwakt of hadden nog niet zo veel balgevoel na de vakantie, want ODO A1 had geen kind aan deze tegenstander. Bij de rust leidde ODO al met 3-11 door als één team de aanvallen op te zetten en de gaten voor elkaar te willen dichten. Er werd in verschillende opstellingen gespeeld op zoek naar de juiste samenstelling voor de competitie. De tweede helft scoorde ODO wat minder doordat de spelers hier en daar wat nonchalant werden. Er werd uiteindelijk afgefloten bij een 8-19 eindstand.
De volgende tegenstander was een bekende tegenstander uit de competitie van vorig seizoen, KOAG A1. Zij werden op het veld en in de zaal vorig seizoen kampioen in de 1e klasse zonder ook maar één wedstrijd te verliezen. Een goede graadmeter dus om te kijken hoe onze nieuwe junioren het er af zouden brengen. In de eerste helft deden beide ploegen niet veel voor elkaar onder. ODO kwam wel op een kleine achterstand, maar KOAG had het er toch weer lastig mee. Het feit dat zij in een ongewijzigde samenstelling ten opzichte van vorig seizoen in het veld stonden, maakte in de tweede helft uiteindelijk het verschil. De wedstrijd werd uiteindelijk verloren met 9-14. Na deze wedstrijd werd de uiteindelijke keuze bekend gemaakt van de teamsamenstelling. De spelers waarmee ODO A1 een gooi gaat doen naar het kampioenschap op het veld en voor handhaving in de overgangsklasse in de zaal wil gaan, zijn bij de heren: Rick, Thom W., Martijn V, Lennart en Bart v L.. Bij de dames worden Judith en Diana aangevuld door: Loraine, Cynthia en Lotte V..
In deze opstelling, hoewel Rick voorlopig nog aan de kant zal blijven vanwege zijn knieblessure, werd de laatste oefenwedstrijd aangevangen tegen Weidevogels A1. Ook een oude bekende van vorig seizoen, waar ODO het steeds lastig mee had maar wel wist te winnen. Ook deze keer zou WV het ODO weer heel lastig maken. Na de eerste helft stond er 5-5 op het bord, nadat ODO een kleine voorsprong uit handen gegeven had en WV zich weer langzij worstelde. In de tweede helft wist WV zelfs op voorsprong te komen en dacht al aan een overwinning. ODO A1 kwam echter weer sterk terug en wist het gat van twee weer te dichten en maakte uiteindelijk ook het laatste doelpunt. Hiermee kwam de eindstand 13-12 op het scorebord te staan.
ODO A1 leek dus klaar voor de competitie. Er moet hier en daar nog wel wat bijgeschaafd worden, maar de nieuwe spelers weten de gaten goed in te vullen. Eerste tegenstander in de competitie was Excelsior A1. Met deze tegenstander had ODO A1 nog een appeltje te schillen na de verloren zaalwedstrijd vorig seizoen, wat ODO A1 het kampioenschap kostte. Na de verloren wedstrijd van ODO 1, kon alleen de A1 de sfeer op het zonnige terras nog wat proberen op te krikken. Deze keer liet ODO A1 zich niet van de wijs brengen door randzaken en speelde zoals we ze graag zien. Met veel enthousiasme werd aan de wedstrijd begonnen. Al snel werd Excelsior op achterstand gezet. Toch moesten de coaches hier en daar wat bijsturen. Vooral op de ingestudeerde Excelsior balletjes was ODO niet altijd even scherp, waardoor ook zij tot scoren kwamen. Echt spannend werd het echter niet, want bij rust was de stand al 9-3 en de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.
De tweede helft gaf weer hetzelfde beeld met een duidelijk veldoverwicht voor ODO A1, wat eigenlijk nog meer uitgespeelde kansen verdiende. Met mooi opgezette aanvallen, waarbij zoveel mogelijk verschillende spelers in stelling werden gebracht, werd weer een mooie wedstrijd met een hoog amusementsgehalte op de mat gelegd. Hopelijk houden jullie deze onbevangenheid en dit plezier in de rest van de wedstrijden vast. Dit lijkt de sleutel tot jullie succes. Zaterdag wacht Die Haghe als tegenstander. Zij zijn vorig seizoen gedegradeerd uit de overgangsklasse en zullen er op gebrand zijn dit verlies goed te maken dit seizoen. ODO A1 is echter ook ambitieus en wil graag een stapje hoger. Alle ingrediënten dus voor een mooie wedstrijd.