GEHAVEND ODO SPEELT EEN STERKE WEDSTRIJD.

In deze rare competitie, waarin iedereen van elkaar lijkt te kunnen winnen en er regelmatig een vrij weekend is, stond er, na een vrij weekend, voor ons vlaggenschip weer een belangrijke wedstrijd op het programma. Tegenstander was Olympia uit Spijkernisse, wat één punt boven ons stond op een gedeelde 3e plaats. Met de hete adem van Achilles in de nek moesten er dus punten gepakt worden, wilde we niet in de gevaren zone terecht komen. Dit was voor onze opponent natuurlijk niet anders. We moesten dit wel zonder Anton en Willem doen. Zij zijn bij de training vorige week donderdag met elkaar in botsing gekomen, wat voor beide resulteerde in een bezoek aan de dokter. Willem kreeg drie hechtingen in zijn wenkbrauw en moet het even rustig aan doen i.v.m. een lichte hersenschudding. Voor Anton liep het nog wat minder gunstig af. Hij moet een paar tanden missen en heeft een flinke hersenschudding. Op hun plaatsen begonnen Sven, die weer opgelapt is, en Michiel. Iedereen was zich ervan bewust dat er vandaag geen fouten gemaakt mochten worden. Er werd dus scherp aan de wedstrijd begonnen en er werden mooie kansen gecreëerd. Alleen de afwerking liet nog wat te wensen over. Na drie minuten mocht Sven op de stip gaan staan voor een vrije bal en verzilverde deze ook. Sven zorgde ook voor de 2-0 in de 5e minuut, waarna het andere vak het mocht gaan proberen. Zij wisten geen gat te vinden in de Olympia verdediging, wat zij bij onze verdediging wel wisten te vinden. Hierdoor stond het vijf minuten later weer gelijk en konden we weer opnieuw beginnen. Ook het eerste aanvalvak wist nu niet snel te scoren, maar onze verdediging stond gelukkig weer eens als een huis. In de 18e minuut was het uiteindelijk Iris die ODO weer op voorsprong zette. Het lek was weer gevonden, want Sven scoorde niet veel later zijn 3e treffer. Nu wist ook het ander vak goede aanvallen neer te zetten en het publiek hoefde niet lang te wachten op de volgende ODO treffer. Mark maakte het verschil drie en toen hij even later weer dicht bij een doelpunt was, werd hij met een overtreding gestopt. De stip die hiervoor werd toegekend werd door Thijs koelbloedig afgemaakt. Niet veel later tekende Sven al voor zijn 4e treffer en leek ODO op een ruime zege af te stevenen. Net als in de uitwedstrijd wist Olympia zich weer op te laden en in de laatste minuten voor de rust de achterstand terug te brengen van 5 naar 3 verschil.
ODO was dus gewaarschuwd dat zij ook de tweede helft nog vol aan de bak konden. Mark kwam scherp uit de kleedkamer en wist uit een kort kansje het verschil weer naar vier te brengen. Olympia was echter niet van plan om zich naar de slachtbank te laten dragen en wist nog in dezelfde minuut ook te scoren. Het was toen weer even zoeken aan beide kanten naar de juiste kansen, maar het was toch weer ODO wat als eerste scoorde uit een door Sanne A verkregen strafworp van Sven. Toen brak er voor ODO een doelpuntloze periode aan die door de tegenstander werd gebruikt om het gat te dichten bij 9-9. Om deze doelpuntloze periode te doorbreken was intussen Jannes in het veld gekomen voor Michiel, maar de doelpunten lieten nog even op zich wachten. Met nog tien minuten op de klok was het uiteindelijk Mark die ODO weer op voorsprong zette met een afstandschot. Toen hij er een aantal minuten later 11-9 van maakte leek de wedstrijd gespeeld. Olympia wilde zich er echter nog niet bij neer leggen en ook zij hadden intussen vers bloed in het veld gebracht. Alle inzet van de tegenstander had echter weinig resultaat. Veel aanvallen werden door onze verdediging onderbroken. Pas toen Sanne A twee minuten voor tijd de genade klap uitdeelde door er 12-9 van te maken, was het verzet gebroken. Olympia berustte in hun lot en werden niet meer echt gevaarlijk. Groot was de opluchting na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Meegdes uit Haarlem. Een welverdiende overwinning voor een hard werkend vlaggenschip. Met deze overwinning staat ODO nu ineens op een gedeelde 3e plaats, maar zullen nog niet achterover kunnen leunen. Er zal nog minimaal één wedstrijd gewonnen moeten worden om ons veilig te kunnen noemen. Volgende week is er wederom geen wedstrijd. Op zaterdag 25 mei spelen we in ’s Gravenzande tegen ONDO, waar we in de thuiswedstrijd toch wel een punt hebben weggegeven. Dit gaan we de 25e dus even recht zetten en hopen u daar weer langs de lijn te zien. Reserves, invallers en publiek allemaal weer bedankt voor jullie aanwezigheid en inzet.