ODO VERLIEST BIJ ACHILLES VOORAL VAN ZICHZELF.

Na een weekje rust werd er weer een wedstrijd in de competitie afgewerkt. Deze week ging de hele ODO selectie naar Achilles in Den Haag. De thuiswedstrijd werd door ODO 2 gewonnen, maar het vlaggenschip liep toen averij op. Zij zouden zich dus deze keer revancheren en de reserves waren vast van plan voor een herhaling te gaan. Het pakte voor ODO helaas heel anders uit deze middag. ODO 2 wist nog een puntje uit de strijd te slepen, maar het vlaggenschip, zonder de afwezige Willem van Vliet, raakte helemaal uit koers en haalde geen moment het normale niveau. De hele wedstrijd werd er wel gestreden voor wat men waard was, maar dat was vandaag bij lange na niet goed genoeg. Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Spillekom uit Uitgeest ging ODO op zoek naar het gat in de Achilles verdediging. Zoals voorspeld was dit niet eenvoudig te vinden. De wedstrijd was al negen minuten oud toen Sven een door Iris verdiende strafworp mocht nemen. Hiermee werd de score geopend en ging ik er van uit dat, nu het ijs gebroken was, het wel zou gaan lopen. Het volgende ODO doelpunt zou echter lang op zich laten wachten. De kansen waren er wel, maar werden niet afgemaakt. Hierdoor werd het spel er niet beter op en gingen we wat meer foutjes maken en gingen er veel aanvallen verloren zonder ook maar één schot te lossen. Intussen wist Achilles, wat ook niet in de wedstrijd zat, met de wind in de rug weg te lopen naar 5-1. Het tweede ODO doelpunt werd ook uit een spelhervatting gescoord uit een verzilverde vrije bal van Mark. De laatste acht minuten tot de rust zou geprobeerd worden het gaatje verder te dichten, maar het wilde vandaag allemaal niet lukken. De ruststand van 6-2 werd uiteindelijk door Achilles gescoord uit een afstandschot.
De tweede helft zouden wij de wind in de rug krijgen, dus moest het gaatje makkelijk te dichten zijn. Als we ons maar aan de opdracht zouden houden. In de eerste aanval wist Sven het eerste velddoelpunt voor ODO te scoren. We gingen er dus maar even goed voor zitten. De volgende treffer duurde echter weer erg lang en kwam na 12 moeizame minuten aanvallen van de handen van Anton. Na de vakwissel was ODO niet scherp genoeg in de verdediging en wist Achilles het gaatje snel weer op drie verschil te brengen. Thijs bracht dit weer terug op twee door een zelf gefikste stip te verzilveren. ODO bleek echter niet bij machte om de knop om te zetten en bleef vooral tegen zichzelf spelen, waardoor het tien minuten later weer 9-5 stond. De laatste negen minuten speelde Achilles de wedstrijd uit met zorgvuldig opgezette aanvallen en vooral veel ballen die ver over de korf vlogen. ODO kwam via Sanne R nog één keer tot score, maar toen was de koek op. De eindstand werd door Achilles op 10-6 gezet vlak voor het laatste fluitsignaal. Een wedstrijd die onnodig uit handen gegeven werd en door de andere uitslagen in de poule zakt ODO weer een plaatsje naar plaats zes. Weidevogels blijft door verlies van Oranje Nassau op 7 punten staan. Achilles voert de druk op door op één puntje op de zevende plaats te komen. ODO zal de volgende wedstrijden dus weer punten moeten pakken om zich in veiliger vaarwater te begeven. Dit zal dus over twee weken moeten gebeuren in de thuiswedstrijd tegen Olympia uit Spijkernisse. Wil ik nog het publiek bedanken voor hun komst en Emma, Maaike en Jesse bedankt voor het invallen/reserve zitten.