ODO B1 – Futura B1   8-9

Door Niek

Hoi iedereen,

Zaterdag 13 april stond Futura op het programma. Als je naar de statistieken keek, zouden wij deze wedstrijd wel moeten winnen. We hadden een prima voorbereiding, warmgelopen, warmgeschoten en een praatje in de kleedkamer gehouden. Tijdens het praatje hadden we onze sterken punten besproken. De punten waarop wij een wedstrijd kunnen winnen. Daar kwamen dingen uit zoals snelheid, de wil om te winnen, gevaar over iedere speler, sterke verdediging en nog een paar. Futura had weinig lengte in het team dus dat was een voordeel voor ons.

De wedstrijd begon eigenlijk vrij gemakkelijk en ik had het gevoel dat we dit wel rustig zouden uitspelen. Thom maakten twee doorlopen waardoor we op 2-0 voorsprong kwamen. De tegenstander had eigenlijk geen gevaar maar scoorden toch opeens twee doelpunten: 2-2. Onze aanval was goed opgezet, er werd snel rondgespeeld, er werden diagonalen gespeeld, we wisselden onze doorlopen af met schoten en waren dan ook verreweg de betere partij in het veld. Toch wisten we geen gat te slaan en Futura kon dan ook steeds weer gelijk komen. Er werd zwak verdedigt, we waren niet scherp en lieten onze tegenstanders vrije doorlopen scoren. Ruststand 5-5.

In de kleedkamer werd ons gezegd dat we goed aanvielen. Dingen die we op de training geoefend hadden kwamen terug in het spel. In de verdediging was ruimte voor verbetering.

De tweede helft begonnen we sterk en liepen uit met twee doelpunten. Helaas wist de tegenstander weer gelijk te komen door fouten in de verdediging. Met nog een paar minuten op de klok stonden we opeens achter met 8-9. Het zat weer eens niet mee en al de kansen om gelijk te komen, en dat waren er nog wat, gingen mis. Daphne kwam erin om het verschil te maken en de tegenstander wisselde ook nog. De aanval van de tegenstander werd iets gevaarlijker daardoor maar we wisten ze goed af te stoppen. Helaas zat het niet mee en we verloren dus. Volgende keer beter en dinsdag weer trainen.