ODO DOET FLUKS DE PUNTEN CADEAU.

Door Arno

Na een wisselvallig zaalseizoen, wat uiteindelijk met een paar goede wedstrijden werd afgesloten, werd de warme zaal verruild met het koude veld. Donderdagavond werd er nog onder barre omstandigheden een oefenwedstrijd gespeeld tegen KCR 1, waarin het team een goede wedstrijd op de mat legde. Er werd wel verloren, maar het getoonde spel gaf vertrouwen voor de wedstrijd van zaterdag tegen Fluks. Een belangrijke wedstrijd waarmee we, bij winst een stap omhoog zouden zetten in de competitie. Zij stonden immers op gelijke hoogte met ODO. Met Sanne de Raadt weer terug in de basis na haar blessure werd de wedstrijd aangevangen. Fluks ging direct hard uit de startblokken en wist binnen 20 seconde het eerste doelpunt te scoren. Er zouden er nog twee volgen voordat Willem voor ODO de 0 van het score bord schoot. In drie minuten tijd liet ODO zich op een 6-1 achterstand zetten, voordat Sanne A weer raak wist te schieten. Halverwege de 1e helft stond het al 7-2 en wist ODO de aanvallen van Fluks nog niet te stoppen. Thijs zou nog wel een vrije bal scoren, maar daarmee was het laatste doelpunt van de eerste helft voor ODO gemaakt. Het laatste kwartier was voor Fluks wat met vier doelpunten op rij de ruststand op 11-3 zetten.
Na een stevige preek van Arthyn werden de spelers weer het veld op gestuurd. Er zou uit een heel ander vaatje getapt moeten worden, wilde we nog in de buurt willen komen van onze opponent. Sanne A wist in de eerste aanval direct een vrije bal te verzilveren en toen Iris niet veel later ook raak schoot veerden wij in de dug out weer op. Zeker toen Thijs een minuutje later ook de korf wist te vinden, begonnen we er weer in te geloven dat we weer grip op de wedstrijd kregen. Helaas ging de tegenstander vanaf dit moment mee scoren en lukte het ODO niet om het gat kleiner dan 4 doelpunten te maken. Fluks had natuurlijk geen haast en zette de aanvallen in een rustig tempo neer en schoot vooral heel hard om daarna weer opnieuw te beginnen. Gelukkig wisten we deze aanvallen vaak na één schot af te breken, maar wij hadden het vizier niet op scherp staan en misten te veel opgelegde kansen. Toen we bij 15-11 en nog 15 minuten op de klok ons op gingen maken voor het slotoffensief, miste Thijs zo’n kans vanaf de stip. Dit gaf Fluks een extra boost. Zij wisten dat ODO de zenuwen niet meer in bedwang had en dat zij de wedstrijd naar zich toe konden trekken waarna zij het verschil weer vergrote naar 16-11. Willem mocht nog wat terug doen door zijn 3e strafworp, waarvan Sanne A er twee van gefikst had, te scoren. Er restte echter te weinig tijd en Fluks speelde het gewoon slim uit. Zo is Fluks makkelijk een plaatsje gestegen op de ranglijst. ODO heeft vooral in de eerste helft geen goede prestatie neergezet en verdedigend te veel fouten gemaakt, waardoor er een onoverbrugbare achterstand werd opgelopen. Na de rust stond er een heel ander team in het veld en werd er wel geknokt voor de kansen. Dit zal volgende week vanaf minuut één moeten, willen we ons niet verder in de problemen laten brengen. Tegenstander is dan Oranje Nassau uit Vlaardingen. De uitwedstrijd in september was eigenlijk een wedstrijd met eenzelfde beeld als vandaag, alleen was het toen 25 graden warmer. Ook toen werd de wedstrijd in de begin fase uit handen gegeven en kwam ODO te laat op stoom. We zijn dus gewaarschuwd en zullen er alles aan gaan doen om de punten in Maasland te houden. Wil ik nog het publiek bedanken voor het trotseren van de kou om ons vlaggenschip te zien worstelen. Wij hopen dat u er volgende week weer zult zijn, dan zorgen wij er voor dat u een betere wedstrijd voorgeschoteld krijgt.