Excelsior (D) A1 – ODO A1  

Door Emma

Beste A1'ers en geweldige aanhang,

 

Alle regen voorafgaande aan de wedstrijd stond helaas niet symbool voor de champagneregen die zou gaan vloeien afgelopen zaterdag.

Om 15.10 moest het gaan gebeuren bij thuisclub Excelsior. 

De opstellingen waren dit keer al op dinsdag bekend gemaakt en bestond uit de vaste vakken: Judith/Maaike/Bart/Rick en Jesse/MartijnM/Diana/Thessa. 

Deze week is herhaaldelijk gezegd dat we geen dingen anders gingen doen dan anders en dat we er gewoon net zo'n wedstrijd van moesten maken als vorige week.

Misschien ging dit bij sommige het ene oor in en het andere nog harder uit want van het spel van vorige week was teleurstellend weinig terug te zien.

 

Na een 1-0 achterstand leek er niets aan de hand want we kwamen daarna redelijk snel op een 1-3 voorsprong. Normaal gesproken kwamen we rond dit moment in de wedstrijd in een flow maar dit ontbrak, waardoor we de rest van de eerste helft nog maar één keer scoorde en in no time een achterstand te pakken hadden. 

Aan de zeven rake afstandsschoten van Excelsior konden we niet tippen en gingen we rusten met 7-4.

Ik was niet bij het praatje maar we kunnen allemaal wel raden wat daar gezegd is denk ik..

Helaas was er in de tweede helft weinig verbetering. We misten nog steeds onze vrije ballen en strafworpen en zelf een aanval opbouwen ging ook moeizaam. Natuurlijk is het lastig om dit om te zetten, maar na de mental coaching en de rest van de wedstrijden van dit seizoen hadden we deze wedstrijd moeten winnen op karakter: plezier uitstralen, vechten voor elke bal en elkaar oppeppen. 

Er gebeurde jammer genoeg precies het tegenovergestelde en we verloren de wedstrijd met 14-9. 

 

Het is jammer dat we het niet waar konden maken en we niet bekroond werden voor dit seizoen, maar ik las mijn stukje van het begin van het seizoen nog even terug: "We hopen dat ons eigen team snel weer helemaal compleet is en we met z'n allen kunnen gaan voor een mooi zaalseizoen!" en ik denk dat we dit zeker waar hebben gemaakt: een mooi zaalseizoen, met een compleet TEAM. Want dat team waren we en  daar mogen we trots op zijn. 

 

Tenslotte wil ik het publiek enorm bedanken voor alle steun & support (dit hele seizoen). Echt heel gaaf dat jullie allemaal meegereisd waren en met veel aanmoediging de knop nog probeerden om te zetten bij de spelers. 

 

Loraine en Wouter, bedankt voor het meedoen/reserve zijn.

 

Op naar een mooi veldseizoen!

Emma