ODO BLIJFT 1E KLASSER NA OVERWINNING OP LUNO.

In het voorlaatste weekend van de zaalcompetitie waren er bij ODO drie zeer beladen wedstrijden aan het eind van de middag te aanschouwen. De belangen waren wel van uiteen lopende aard. ODO A1 kon een grote stap zetten naar het kampioenschap als er gewonnen werd van KVS A2 en ODO 1 en 2 moesten winnen om uit de degradatie zone te komen. Om deze wedstrijden was deze zaterdag omgedoopt naar “Super saterday” en werden er volle tribunes bij alle wedstrijden verwacht. Dit laatste viel bij de reserves van ODO een beetje tegen, wat misschien wel de oorzaak was dat het team nooit echt in de wedstrijd kwam. Bij de junioren was het echter bomvol en ging het dak eraf. De A1 was vanaf het eerste fluitsignaal hun opponent de baas en liet KVS geen moment in de wedstrijd komen. Vooral in de 2e helft zat KVS in de tang en werd overvleugeld en werden uiteindelijk met een 18-8 nederlaag naar Scheveningen teruggestuurd.
Voor ODO 1 was het ook belangrijk om de punten in huis te houden om op die manier het verblijf in de 1e klasse in eigen hand te houden. Na het voorstellen ging ODO dus direct uit de startblokken. In no time stond er een 3-0 voorsprong op het bord door doelpunten van Bianca, Mark en Willem. Toen zat het even tegen en wist LUNO het gat weer te dichten en stond het na 15 min. spelen 3-3. Willem bracht ODO weer op een kleine voorsprong, maar dat werd even later weer gelijk getrokken. Met nog vijf minuten te gaan tot de rust werd er door ODO een tandje bij geschakeld. Dit resulteerde in een kleine voorsprong bij rust door doelpunten van Thijs en Mark.
Na de rust was het zaak om de voorsprong uit te bouwen en LUNO niet meer in de buurt te laten komen. Sanne A had dit goed in haar oren geknoopt en wist met haar afgemaakte doorloop de voorsprong binnen een minuut te vergroten naar 7-4. Toen even later Iris de marge naar vier bracht met haar afstandschot ging het publiek op de banken. Er moest echter nog wel 27 minuten gespeeld worden, dus het koppie erbij houden. LUNO liet het er niet bij zitten en probeerde nog een keer aan te haken door twee maal te scoren. Iris en Willem zorgden er echter voor dat het verschil weer vergroot werd door ODO naar 10-6 te schieten. De volgende tien minuten zouden beide ploegen om en om scoren. Met nog drie minuten op de klok gooide Mark de wedstrijd definitief in het slot door er 13-8 van te maken, maar het feestje op de tribune was toen al even aan de gang. De eindstand werd echter door LUNO op het scorebord gezet toen zij vlak voor het einde nog een strafworp mee kregen. Scheidsrechter van de Hooven floot uiteindelijk af bij 13-9. Hiermee was het behoud in de 1e klasse voor het vlaggenschip zo goed als zeker. Belangrijk was nog even wat de concurrenten gedaan zouden hebben. Gelukkig heb ik een goed contact met de teambegeleider van DES en de trainer van Fortis, zodat ik direct na hun wedstrijden uit eerste hand het goede nieuws kreeg te horen. Zowel TRIAZ als Velocitas wisten niet te winnen, waardoor een onoverbrugbaar gat is ontstaan met de degradatie plaatsen. U zult begrijpen dat we dit op gepaste wijze gevierd hebben. Volgende week speelt ODO de laatste wedstrijd in Hoevelaken tegen kampioenskandidaat Telstar. Zij moeten nog scoren om de concurrenten van zich af te schudden, maar ODO zal de punten zeker niet op een presenteerblaadje weggeven. In de thuiswedstrijd hebben we Telstar goed partij geboden en dat gaan we nu zeker weer doen. Deze wedstrijd start om 19:40uur in sporthal “de Slag” in Hoevelaken en u bent van harte uitgenodigd bij dit feestje.