Dirk Sercu wordt trainer van ODO

Door Jaap

Het komende jaar wordt Dirk Sercu de trainer/coach van ODO 1. Dirk heeft in de hoofdklasse gespeeld bij Deetos en DKOD, speelde EK en WK voor de Belgische ploeg, bezit alle diploma’s als korfbaltrainer, was bondscoach van de Engelse ploeg, speelde daarmee EK en WK en heeft de afgelopen jaren met succes bij de overgangsklasser DSC uit Eindhoven en de hoofdklasser Tempo uit Alphen aan de Rijn de training en coaching verzorgd.

 

 

Bestuur en TC zijn zeer positief dat Dirk met zijn grote korfbalkennis en uitstekende CV bij ODO aan de slag gaat. Dirk past prima bij de ambitie om als vereniging weer een stapje hogerop te komen en bij de uitdaging om de komende jaren een grote groep jeugd uit de junioren en B-aspiranten te gaan inpassen in de selectie.

 

Nu de hoofdtrainer bekend is kunnen we naar verwachting ook de rest van het plaatje rond maken voor de training / coaching van de senioren- en junioren selecties.

 

Het zoeken van een opvolger voor Arthyn leverde, ondanks dat we relatief laat daarmee aan de slag zijn gegaan, veel reacties op, waaronder diverse zeer ervaren trainers. Een mailtje uit Antwerpen was dan ook niet het eerste waar we resultaat van verwachtten, maar al na het eerste gesprek waren we enthousiast en dat werd alleen maar beter na een tweede gesprek. Ook aan de kant van Dirk was het goede gevoel er en afgelopen week is de afspraak vastgelegd.

 

Op de te verwachten vraag waarom een trainer uit Antwerpen die hoger spelende ploegen heeft getraind bij ODO aan de slag gaat kan ik het beste een uitspraak van Dirk gebruiken. “Het is voor mij niet primair van belang hoe hoog een ploeg speelt, maar of er een duidelijke visie en ambitie is en welke stappen we gezamenlijk kunnen maken om beter te worden en hogerop te komen. Ik zie het als een project dat we samen oppakken en tot een goed einde gaan brengen”.

 

Ik heb er alle vertrouwen in dat de combinatie Dirk en ODO een succes wordt. Rest mij nog de club te bedanken die een trainer gezocht én gevonden heeft. Kees van der Vaart, Erik Passchier, Michiel van der Vaart, Sven Lispet en Alex van der Meijs, bedankt!