ODO MET LEGE HANDEN TERUG UIT KRIMPEN.

Na de misstap van vorige week in Amsterdam, was het vlaggenschip er op gebrand om tegen KOAG weer een goede wedstrijd neer te zetten. Te meer omdat Triaz nu ook weer aansluiting heeft gekregen en ook weer hoop heeft gekregen op behoud in de 1e klasse. KOAG ging voortvarend van start na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Saarloos. Al binnen 7 seconden was de openingstreffer een feit, dus ODO was wakker geschut. Toch zou Willem pas in de 6e minuut voor ODO de openingstreffer maken uit een vrije bal. De Krimpenaren hadden er toen al 3 in liggen. Even later zou Sanne voor ODO de aansluiting binnen schieten, maar helaas was de vreugde van korte duur toen KOAG het verschil weer twee maakte. De tussenstand 4-2 zou 23 minuten op het scorebord blijven staan. De verdediging met Mark, Thijs, Sanne en Marije hadden hun tegenstanders goed in de tang. Helaas bleef het ook aan ODO kant stil met de doelpunten. In de 21e minuut wist Willem weer de korf te vinden, maar dit was voor KOAG blijkbaar ook gelijk het moment om weer wat terug te doen. Vlak voor rust leek ODO weer de aansluiting te maken met een doelpunt van Mark, maar het was KOAG die de ruststand 6-4 op het scorebord zette.
Een eerste helft die toch wel héél anders verlopen was als we verwacht hadden. We hadden de druk er goed op staan bij de tegenstanders, maar nu was het wel zaak dat wij onze kansen af gingen maken. De tweede helft was al 3 minuten oud toen KOAG het verschil naar 7-4 bracht. Even later wist Anton uit een kort kansje van achter de korf voor ODO te scoren en nog in dezelfde minuut mocht Thijs vanaf de strafworpstip de aansluiting weer maken. Helaas wist de topschutter van KOAG ook weer de korf te vinden, maar ODO kreeg steeds meer grip op de wedstrijd. Anton zorgde weer voor de aansluiting bij 8-7 en toen even later Willem zijn vrije bal wist af te maken stonden we ineens op gelijke hoogte. ODO had KOAG aan het wankelen en het was Sanne die ODO op sleeptouw nam. Met haar vrije bal en een mooi afstandschot schoot zij ons naar 8-10. Het andere vak kon hier helaas geen snel vervolg aangeven, waardoor de ODO verdediging weer zwaar onder vuur kwam te liggen. KOAG bracht nog wat vers bloed in het veld, want zij wilde de punten maar wat graag in Krimpen houden. Met nog tien minuten te gaan wist KOAG weer de aansluiting te maken, maar toen schoot Iris ons naar 9-11. ODO ging in de laatste 8 minuten toch nog onderuit en wist het niet goed uit te spelen. Het was niet handig om op dit moment overtredingen te maken in de paalzone, wat resulteerde in een stip en drie vrije ballen tegen. Deze zijn aan KOAG wel besteed, waardoor zij de eindstand naar 14-11 wisten te brengen.
Hoewel we deze week een prima wedstrijd spelen staan we nu weer met lege handen. Helaas hebben we niet kunnen doordrukken toen we voor stonden. Het ons wel goed uitgekomen gezien de uitslagen van de staartploegen in de poule. Velocitas heeft wel weer verloren, maar Triaz heeft zich met het gelijkspel van gisteravond ook weer in de degradatie strijd gemeld. Zij hebben hierbij nog het voordeel dat ze tegen elkaar spelen in de laatste wedstrijd. ODO heeft een lastiger programma met nog een thuis wedstrijd tegen LUNO en als laatste de uitwedstrijd in Hoevelaken tegen koploper Telstar, wat dan nog alle zeilen zal moeten bijzetten om het kampioenschap binnen te halen. Voor ODO dus zaak dat de laatste thuiswedstrijd gewonnen wordt. Kom dus allemaal naar deze laatste thuiswedstrijd en laat de spelers LUNO zien dat ook wij achter ons vlaggenschip staan.
Geniet van de vrije weekenden en tot 2 maart, Arno.