ODO VERRAST KOPLOPER FORTIS MET KLINKENDE OVERWINNING.

Na de deceptie van vorige week in Den Hoorn, waar ODO in een creatieve opstelling geen moment aanspraak mocht maken op de punten, ging het vlaggenschip tegen Fortis weer vol voor de overwinning. In de uitwedstrijd had ODO ook alle kans op punten, dus dat bood perspectieven voor de thuiswedstrijd. Sanne de Raadt was nog niet fit, dus mocht ook deze week Jakomijn weer aantreden. Beide ploegen schoten uit de startblokken na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Smit uit Houten. Er werd strak verdedigd door beide ploegen, dus dat was even zoeken naar een gaatje. Fortis had dit als eerste gevonden en opende de score. ODO liet het er niet bij zitten en wist al snel via een afstand schot van Sanne A. op gelijke hoogte te komen. Even later zou Fortis nog één keer op voorsprong komen die Willem met een afgemaakte doorloop weer wegpoetste. Vanaf dit moment zou ODO langzaam maar zeker de wedstrijd naar zich toe trekken. De eerste voorsprong werd door Thijs vanaf de stip gescoord. Deze wist Fortis weer snel weg te werken. Jakomijn schoot ODO weer op voorsprong, maar ook deze even later weer weggewerkt. Dit zou zo doorgaan tot er 7-7 op het scorebord stond er nog 10 minuten op de klok. ODO zou het tot de rust goed dicht houden, terwijl Anton met zijn doorloop en Willem met een afstandschot ODO naar een 9-7 ruststand brachten.
In de rust werden nog even de puntjes op de I gezet en met de nodige bagage betraden de spelers de arena voor de tweede helft. Fortis had blijkbaar de opdracht gekregen om nog strakker te gaan verdedigen. Dit resulteerde er in dat het spel wat verruwde, maar dat wierp voor Fortis weinig vruchten af. Toen Thijs even later met een overtreding van het scoren gehouden werd, mocht hij vanaf de stip de voorsprong voor ODO vergroten naar 10-7. Door prima verdedigen werd de volgende Fortis aanval snel afgebroken en wist Mark van afstand ook een doelpuntje mee te pikken. Pas in de 7e minuut zou het eerste Fortis doelpunt vallen, maar Willem deed wat we hadden afgesproken en maakte het verschil weer vier. In de volgende tien minuten zou ODO de overwinning naar zich toe trekken door met doelpunten van Mark, Anton en Willem het verschil naar 15-9 brengen. Fortis gaf zich echter niet gewonnen en bracht wat vers bloed in het veld en ging op de grens van het toelaatbare op jacht naar doelpunten. Met twee doelpunten op rij wisten zij het verschil iets te verkleinen, maar Sven, die op de plaats van Anton in het veld was gekomen, maakte het verschil weer vijf. Er waren nog 4 minuten te gaan, dus mocht ODO dit niet meer weggeven. Het publiek leefde de hele tijd al geweldig mee en sleepte de spelers door de laatste minuten heen. Met nog drie doelpunten in de laatste twee minuten, waarvan de laatste twee wel met erg veel duw en trekwerk tot stand kwamen, werd het toch nog onnodig spannend. De tijd was voor Fortis echter te kort om de overwinning nog in gevaar te brengen, dus bleven de punten verdiend in Maasland. Deze wederopstanding van ons vlaggenschip moet nu een vervolg krijgen in de wedstrijd van volgende week tegen TRIAZ in Amsterdam. In de thuiswedstrijd gaf ODO een zeker lijkende overwinning uit handen en deelde de punten met de Amsterdammers. Dat moet deze keer beter, willen we wat meer lucht krijgen met de degradatieplaatsen. Mocht u dus ons vlaggenschip willen komen aanmoedigen dan bent u van harte welkom in sporthal De Pijp in Amsterdam. De wedstrijd start om 20:30 uur.
Publiek en invallers weer heel erg bedankt en tot volgende week, Arno.