Fortis B1 – ODO B1  

Door Bart

Toppers,

Wat een dag! Dit vergeet je niet snel meer. Een dag vol mooie belevenissen en bovenal, waar we ten slotte voor gingen naar Zeeland, waren die twee punten! Twee verdiende punten. Maar laten we even terug gaan naar het begin. De dinsdag training is veel aandacht besteed aan het schot onder druk. De donderdag stond in het teken van allereerst het filmpje opnemen en grotendeels de partijvorm. Zaterdag was het dan zover en mochten we afreizen naar Oost-Souburg (of toch Oost-Sauburg Lotte:p).
Om 10:00 stond buschauffeur Henk klaar met het busje. Echter was deze omgetoverd in een heuse ''ODO B1 Spelersbus''. Ontzettend gaaf! De heenreis was enorm gezellig. Echter ging het natuurlijk om die wedstrijd: 2 x 25 minuten, daar was je dan 7 uur voor onderweg. De voorbereiding op die wedstrijd liep iets wat anders dan gepland. De map was zoek. Gelukkig lag deze nog ''gewoon'' in de bus. Voorafbesproken was het begin van de wedstrijd en de overtuiging dat wij lieten zien dat we waren gekomen voor die twee punten. Na de laatste dingen besproken te hebben met de vakken was iedereen scherp en klaar om te gaan knallen.
De eerste tien minuten waren duidelijk niet voor ons. De aanval was erg zoekende naar kansen. Deze werden moeizaam gecreeerd. De verdediging stond echter wel weer goed, waardoor Fortis ook niet makkelijk tot scoren kwam. Na tien minuten viel dan wel de eerste goal voor Fortis, maar Niek maakte vrij snel de 1-1. Het andere vak kwam wat makkelijker tot kansen en wist ook gelijk 1-2 te maken. Echter kwam Fortis weer gelijk tot 2-2. Ook in het verdere verloop van de wedstrijd bleven de scores om en om vallen en er is ook nooit een groter verschil geweest dan 2 goals. De eerste helft werd afgesloten met 3-3 ruststand. In de rust zijn de puntjes weer op de i gezet en was iedereen klaar voor de laatste 25 minuten. Nikki kwam in het veld voor Judith. Nikki liet gelijk maar waar zien wat ze kon, eerste schot was direct raak. Ook haar tweede schot (vrije bal) was raak. Een goede invalbeurt dus! De spanning werd er ook niet minder om. De laatste 10 minuten gingen in met een 7-7 tussenstand. In deze fase van de wedstrijd hebben we laten zien dat WIJ ALS TEAM sterker waren dan Fortis. Natuurlijk hebben we ook het geluk gehad met een gemiste strafworp en bal die ernstig lang twijfelde op de rand van de korf (maar mis ging), maar geluk dwing je af. En dat hebben we ook echt zelf gedaan. Met nog 1 min. 42 sec op de klok en 8-9 op het scorebord kwam de bal het aanvalsvak binnen en deze heeft het vak ook niet meer verlaten. Complimenten voor het uitspelen van de wedstrijd. Al mag een doorloop er natuurlijk wel gewoon in Daan:p. Het was genieten mensen: De onderscheppingen van Niek, het doelpunt zonder afvang van Daan, het nodige loopwerk van Wouter, de doorloopballen van Lennart, het sterke 1 tegen 1 verdedigen van Thom, het reboundwerk van Daphne, de broodnodige assist van Lotte D, de felheid van Judith, het schotpercentage van Nikki, het enthousiasme van Loraine, de zeer stabiele Lotte V en de vier supporters op de tribune. Tsjaa.. en wat doen je doen als je wint? Dan gaat de muziek aan in de kleedkamers. En hard ook! Het feestje werd gevierd. Nadat iedereen zich had opgefrist en opgemaakt was het tijd voor de terugreis.
Deze begon bij, uiteraard, de MacDonalds. De kortingsbonnen kwamen goed van pas en er is behoorlijk gegeten. Buschauffeur Henk dacht nog z'n vroegere danspartner te ontmoeten, echter wist Monika nergers van. Na de maaltijd terug de bus in en toen werd het tijd voor jawel Bingo. Wat een openbaring was dat: 11 pubers die bloedfanatiek hun getalletjes afstrepen en dat zonder telefoon! De ceremoniemeester Jaap maakte er een ware show van. De prijzen werden verdeeld en natuurlijk kan er maar één de echte winnaar zijn: Overduidelijk ''Loraine Bingo Ammerlaan van de kwakelweg''. De laatste kilometers braken aan de speeches werden gehouden.
Rest mij ook heel wat mensen te bedanken voor deze dag. Ik weet zeker dat ik vast iemand ga vergeten maar ik probeer het niet te doen.
NooteboomTours en buschauffeur Henk Nooteboom voor de busrit. Het was helemaal super en vooral erg gezellig! ''Waar was dat feestje?'' Dhr. Zwaan voor het maken van de stickers. Henk (Goedendorp) voor je support, gezelligheid en de plankjes voor bij het Bingo. Alexander (Spuijbroek) ook gaaf dat JIJ (geen ''u'' meer;p) mee was gegaan deze dag! R. v.d. H. te M. hartlijk dank voor het mede-organiseren van de bus. Judith, top dat je mee wou en ging! Je hebt ontzettend goed gekorfbald! En natuurlijk Jaap van Waardenburg voor de organisatie van deze onvergetelijke dag! Als allerlaatste wil ik de 11 kanjers die wedstrijd hebben gewonnen bedanken. Je hoeft niet altijd met mooi korbal te winnen :-D. Trots op jullie.

Tot dinsdag,

Bart