ODO E1 – Fortuna/MHIR E2

Door Sanne

Hoi kanjers van de E1,

Zaterdag kwam de koploper Fortuna bij ons op bezoek. Dat beloofde dus wel een pittig wedstrijdje te worden. Nu zijn jullie de afgelopen weken ook erg vooruit gegaan dus het was tijd om dit te laten zien. Dat jullie er 180% voor gingen lieten jullie al zien in de eerste minuten van de wedstrijd. Er werd lekker snel en met lef rondgespeeld, goed voor elkaar ingesneden en zo stond het gewoon 2-0 voor ons! We wisten natuurlijk wel dat Fortuna het hier niet bij liet zitten. Het was heel belangrijk om goed tussen de paal en je tegenstander te blijven en om goed voor te verdedigen. Ondanks dat jullie dit heel goed gedaan hebben kwam Fortuna ook 2x tot scoren. In de rust hebben we nog wat tips gegeven, maar jullie moesten vooral zo hard blijven werken met zijn allen. We moesten iets beter voorverdedigen en iets meer afstand houden om de doorloop eruit te halen. Aanvallend moesten we wat meer rugkanten lopen en de bal er wat vaker overheen gooien, omdat Fortuna de bal steeds wilde onderscheppen. Jullie hadden het verdedigend goed onder controle, maar Fortuna wist toch het 1e doelpunt na rust te maken. Gelukkig gingen jullie aanvallend weer lekker fel verder en scoorde we al snel de 3-3. Fortuna bleef ook scherp en onderschepte de bal iets te vaak, waardoor ze 2x achter elkaar konden scoren. Met nog 5 minuten op de klok kon er nog van alles gebeuren. Door de bal er wat vaker overheen te gooien creëerde jullie en hoop gevaar en daar kwamen dan ook nog 2 mooie doelpunten uit. Fortuna mocht de bal nog een keer uitnemen, maar jullie onderschepte de bal en de scheidsrechter floot af. Wat een spannende, maar vooral leuke en knappe wedstrijd. Goed gedaan allemaal! Volgende week trainen we alleen op dinsdag, omdat er woensdag veel van jullie afwezig zijn. Tot dinsdag! Groetjes, Maaike en Sanne