ODO 4 – ONDO (G) 4   10 – 14 Wederopstanding deel I

Door Rob van der Hak

1 keer weten is geen meten. In de nasleep van het ontluisterende debacle waarin #4 genadeloos afgedroogd werd in de donkere krochten van Nieuw-Vennep (gesticht na drooglegging van de Haarlemmermeer, dus de appel valt niet ver van de boom) werd afgezien van hoogtestage op de squashbaan van enkele core leden natuurlijk bijkans een hele week gedelibreerd over de experimentele opstelling. Uiteindelijk werd een stief half uurtje voor het begin van de wedstrijd tegen ONDO, tijdens de voorbespreking van ditmaal een gastspreker, naast een stevige peptalluk kond gedaan van de nieuwe opstelling, welke gelijk was aan vorige week (Yes we can). Het experiment werd dus verlengd. Ditmaal wederom met BH te D.P. te M. in de gelederen, en thuis sjee Renee met de mogelijkheid voor volle tribunes (I had a dream). Tijdens de doordeweekse training werden we plotseling geconfronteerd met een acceptabel aantal korfballen, waarvan zelfs enige met de kleuren blauw/geel, zodat de oproep van schrijver dezes aan het bestuur in ieder geval bevredigend is gecounterd. De wedstrijd, ditmaal onder leiding van de in het karmozijn rood gestoken shirt T.J. v. B. te M.  dreigde nog even te worden geannuleerd vanwege het ontbreken van adequate, groen ge-uniformeerde ODO-zaalwachten. Gelukkig was Ja. v.d. H. te M. ter elfder ure (het was tenslotte al 8 uur) bereid om deze klus met verve in te vullen.

Ik heb wat met cijfers. Al die reeksen schieten maar door mijn hoofd. Al 8 rode uitslagen nu achter elkaar, je zou er een rode kop van schaamte van krijgen. Tegenstander ONDO 4 leek een vrij jong team, en in hinsight bleek dit ongeveer 29,2 jaar gemiddeld te zijn (na een kleine inventarisatie bij vooral het vrouwelijk gedeelte van ONDO). Aldus prompt dan de vraag wat dan de gemiddelde leeftijd van #4 zou kunnen zijn? Bij gebrek aan telraam en wat dies meer zij werden handen en voeten gebruikt om aan dit gemiddelde te komen: 44 jaar en nog wat. Dus eigenlijk een verschil van 15 jaar, waarbij de  absolute verschillen tussen jong en oud ca. 28 jaar is en verschil tussen oud en jong ca. 3 jaar is. Dan rijst bij mij toch de vraag of het wel verantwoord is dat je met zulke uitersten wel een rekenkundig gemiddelde mag berekenen. Ik zal het nog eens overdenken. 

Na het influiten nam ONDO gelijk het initiatief wat ook rasch door #4 gecounterd kon worden. En dat was natuurlijk al heel wat vergeleken bij de inspanningen van de afgelopen weken. Er werd daarna redelijk vrolijk gelijk op gescoord en bij rust stonden een (voor ons doen) verfrissend 5-6 op het scorebord. Dezelfde gastspreker zette nog even wat puntjes op de i en redelijk goedgemutst betrad #4 wederom het strijdtoneel onder gejuich van het inmiddels met o.a. #5 versterkte thuispubliek. Helaas brak ONDO al heel snel de ban door 5-7 te scoren, en leek na 10 minuten de koek op voor ODO. ONDO wist het scherp schieten vol te houden, en #4 niet. Ook het inzetten van N.v.V. te M. bracht geen andere soelaas. Uiteindelijk maakten wij er 10 en zij iets meer. Voldaan over de voorzichtig gerechte ruggen maar uiteraard onvoldaan over het resultaat droop #4 af naar de bank. Laten we het er maar op houden dat dit het begon van de wederopstanding was/is. 

Tijdens de 3e helft werd bij Sjee Renee nog een drankje en hapje genuttigd en droop een deel na het douchen (dus net voor de 4e helft) af richting huis of zo. De achtergebleven core bar members zijn vast begonnen met de voorbereidingen voor het jaarlijkse uitstapje van #4. Zodra hier meer duidelijkheid over is, wordt U vanzelf bericht. Uw reporter mocht ter elfder ure (het was inmiddels 1 uur) nog even afzakken naar ONDO-mein, alwaar oudste dochterlief deel had genomenaan een wel zeer lokale after ski party, dus de cirkel was weer rond. Volgende week deel II van de wederopstanding!!