ODO PAKT OVERWINNING TEGEN FIKS.

Het vlaggenschip heeft duidelijk een stijgende lijn te pakken in de oefenwedstrijden. Na de verloren wedstrijd van maandagavond tegen Futura en het gelijke spel op dinsdagavond tegen Ready, was ODO nu gebrand op een overwinning. In het voorprogramma hadden de A1 en ODO 2 al twee leuke wedstrijden neergezet, waarin de A1 wederom moest buigen voor KOAG A1 en ODO 2 wist te winnen van Fiks 2. Aan ODO 1 de taak om de sfeer in de sporthal nog beter te maken. In de derde minuut was het Fiks wat voor een vrije bal mocht gaan staan en de openingstreffer voor zijn rekening nam. Bij ODO wilde het aanvallend nog even niet lukken, maar na vijf minuten bikkelen was daar dan de eerste ODO treffer uit handen van Thijs. Door strak verdedigen van Fiks, wilde het ook in het andere vak niet lukken om snel een doelpunt te maken. Toen ook zij zo’n drie minuten gebikkeld hadden, kreeg ODO een vrije bal mee. Deze werd er door Willem ook ingegooid en kwam ODO op 2-1 voorsprong. Helaas werd er aan de ander kant ook weer een overtreding gemaakt en mocht ook Fiks een vrije bal nemen en maakte weer gelijk. ODO begon nu echter op stoom te komen en nam weer snel een voorsprong met een doelpunt van Thijs, waar Fiks even later weer een antwoord op had. Zo stond het halverwege de 1e helft 3-3. Toen schakelde ODO een tandje bij en wist met doelpunten van Willem en Mark het verschil naar twee te brengen. Fiks wist weer aan te haken door een gemaakte stip, maar voor de rust waren het Thijs en Willem die de ruststand op 7-4 zetten.
Tot zover tevreden blikken en ook het publiek leek weer te genieten van het getoonde spel. Nu was het zaak om het in de tweede helft vast te houden. Hoewel we ons nog zo hadden voorgenomen om na de rust het eerste doelpunt te maken, was het toch weer Fiks die als eerste de korf vond. Thijs was echter weer scherp vanavond en schoot met zijn 4e treffer ODO naar 8-5. Niet veel later werd de inzet van Sanne A eindelijk beloond toen zij haar doorloop met een doelpunt afmaakte. Er volgden echter een paar minuten dat de ODO verdediging even te veel ruimte liet, waarin Fiks weer kon aanhaken door drie maal raak te schieten. Iris gaf ODO weer wat lucht door de 10-8 er in te schieten, maar in de volgende minuten zouden er een aantal vrije ballen genomen worden die om en om verzilverd werden. Bij een tussen stand van 12-11 vond ODO het weer tijd voor een tussensprintje en liep met twee doelpunten van Sanne A en treffers van Willem en Mark uit naar 16-11. De laatste 7 minuten zou ODO de wedstrijd gecontroleerd uitspelen, waarin Anton de korf nog één maal wist te vinden. De uiteindelijke eindstand werd door Fiks op 17-14 gezet.
Al met al een prima wedstrijd waar niets op af te dingen valt. ODO heeft laten zien dat het klaar is voor de strijd in de 1e klasse zaalcompetitie. De eerste wedstrijd is zaterdag tegen Velocitas in Leiderdorp. Deze pot begint om 16:50 uur in sporthal “de Does”. Het publiek was gisteravond weer fantastisch en we hopen u weer vaak op de tribune te mogen zien.