ODO WINT MET DEGELIJKE WEDSTRIJD VAN WEIDEVOGELS.

Na de twee punten delingen werd het tijd dat ons vlaggenschip weer eens flink zijn tanden in een tegenstander zou zetten. Het slachtoffer van de dadendrang werd Weidevogels dat met degelijk korfbal aan de kant werd gezet. Hoewel ODO nog steeds te maken heeft met een aantal blessures te kampen heeft, gingen we toch vol goede moed naar Bleiswijk. Vorige week leek het er op dat Sven weer klaar was voor de wedstrijden, maar dat ging van de week weer mis tijdens de training. Mark die het donderdag eens ging testen hoever hij kon gaan, bleek weer aardig mee te kunnen. Na het uitvallen van Sven werd Mark verstevigd met tape en dan zouden we wel zien hoe ver hij zou komen. Eline is nog niet hersteld van haar enkel blessure, dus zij zat zo wie zo op de bank. Sanne de Raadt mocht dus weer op haar plaats spelen en dan hadden we nog Sanne van Altena die voor de wedstrijd al te kennen gaf dat ze zich niet fit voelde. Dit alles met een zieke Arthyn langs de lijn leek niet de meest ideale uitgangspositie om deze wedstrijd naar onze hand te zetten. Na het eerste fluitsignaal zou het 4 minuten duren voordat er gescoord werd. Waar ODO er steeds heel dichtbij was, was het toch Weidevogels dat de score opende. Nog in de zelfde minuut was ook ODO voor raak. Niet veel later nam ODO voor het eerst een voorsprong via een doorloop van Willem. Dit mocht niet lang duren, want de thuisploeg mocht vanaf de stip gelijk maken. Het volgende ODO doelpunt liet te lang op zich wachten, waardoor Weidevogels nog één keer het gevoel kreeg dat ze een kans maakte vandaag. Vanaf hier nam ODO definitief het initiatief en was het er op en erover door doelpunten van Sanne van Altena, Mark en Willem. De thuisploeg deed nog iets terug, maar Anton en Mark maakte het verschil weer groter. Vlak voor rust werd toch weer de aansluiting gekregen door de thuisploeg, maar met Thijs en Mark op scherp wist ODO toch de ruststand op 7-10 te zetten.
Na de thee moesten we nog flink aan de bak om de punten ook mee naar Maasland te mogen nemen. Gelukkig had het plakwerk van Leonie er voor gezorgd dat Mark ook de 2e helft er nog voor kon gaan. Sanne A gaf te kennen dat ze ook nog wel verder kon. Nu was het wel ODO wat gelijk na rust het verschil wist te vergroten naar 7 – 11. Na de vak wissel was onze verdediging niet helemaal scherp en werd het verschil weer twee. ODO was echter niet van plan om deze wedstrijd uit handen te geven en wist via een schot van Iris de marge weer te vergroten. Halverwege de 2e helft kwam de thuisploeg weer angstig dichtbij toen het 12-13 werd. Dit keer hield ODO echter het hoofd koel en ging gewoon door met wat we al de hele wedstrijd deden. De aanvallen zorgvuldig opzetten en vielen de schoten van Willem en Thijs er wel weer in. Er waren nog 14 minuten te gaan toen Weidevogels een heer wisselde voor één van 2 meter. Hij had maar één taak en dat was onder de paal staan. Dat resulteerde in een spannend slot van de wedstrijd. Weidevogels zette nog een slotoffensief in met veel alles of niets schoten, waar wij niet aan konden komen. Gelukkig viel de bal niet altijd in de handen van de lange heer, zodat ook ODO nog de nodige aanvallen mocht spelen. De thuisploeg wist echter nog wel twee maal te scoren en daarmee weer de aansluiting te krijgen. Met nog iets meer dan 1 minuut op de klok kreeg Anton nog een kans om ons wat lucht te geven. Hij besloot anders en miste zijn strafworp, maar had wel de rebound en ODO kon de resterende tijd uitspelen. De wedstrijd werd uiteindelijk afgefloten bij 14-15, waarmee de punten mee gingen naar Maasland. Een prima wedstrijd voor ODO waarin we de tegenstander toch te vaak het gevoel gaven dat er voor hen wat te halen viel. Met deze overwinning stijgt ODO 1 naar een gedeelde 5e plaats in de competitie, wat toch wel lekker is voor we de zaal in gaan.
Het herfst gedeelte van de veldcompetitie zit er op en kunnen we even een beetje op adem komen. Alleen Leonie heeft geen vakantie, want zij gaat er voor zorgen dat de blessurebank weer leeg komt. Voor het vlaggenschip staan er op 29 en 30 oktober wedstrijden gepland tijdens de HC cup tegen Futura en Ready. Beide ploegen komen uit in de 1e klasse in de zaal, dus voor ODO een mooie graadmeter om te zien hoe we er voor staan. Supporters zijn natuurlijk altijd welkom, dus hou de ODO site in de gaten om te zien hoe laat u verwacht wordt in één van de Haagse sporthallen.
Goed weekend en tot ziens in de zaal, Arno.