ODO 1 DEELT WEDEROM DE PUNTEN.

Na het gelijk spel van vorige week was het plan om de stijgende lijn door te trekken en nu voor de volle buit te gaan. in de aanloop naar de wedstrijd van het vlaggenschip wisten zowel de A1 als ODO 2 de punten in eigen huis te houden. Aan het vlaggenschip de schone taak om dit voorbeeld te volgen en ook voor de volle buit te gaan. ODO moest de wedstrijd echter nog zonder de basis spelers Sven, Mark en Eline aanvangen. Op hun plaatsen werden Anton, Koen en Sanne R. ingezet. In deze opstelling was er afgelopen week ook getraind, dus hadden we er alle vertrouwen in dat het deze week goed zou komen. De eerste aanvallen liepen echter nog niet lekker en zo kon het gebeuren dat ONDO na 3 minuten het eerste doelpunt op het scorebord zette. Thijs maakte dit een paar minuten weer gelijk, maar 10 minuten later keek ODO toch weer tegen een achterstand van 2 doelpunten aan. Het was wederom Thijs die uit een kort kansje van onder de korf weer voor de aansluiting zorgde. ODO had ook vandaag weer te veel kansen nodig om tot scoren te komen, waardoor de verdediging flink onder druk kwam te staan. Waar het ODO niet lukte om te scoren lukte het de tegenstander wel. ONDO liep langzaam weer 2 doelpunten uit. ODO stond een kwartier lang droog, voordat Willem vanaf de strafworpstip wat terug kon doen. Dit was de aanzet tot een eindsprint in de eerste helft. ODO zou voor de rust nog 3 maal scoren en zodoende met een 6-5 voorsprong gaan rusten.
Na de thee werd Koen gewisseld voor Sven, die vandaag eigenlijk alleen op de bank zat voor het geval dat. Na de eerste helft moest in het vak van Willem, Koen, Sanne R. en Bianca iets gebeuren, want het liep toch nog niet lekker. Zoals het wel vaker gaat in derby’s waren de doelpunten schaars. Ook bij ONDO wilde de ballen niet lekker vallen, maar na 13 minuten in de 2e helft hadden zij toch weer een voorsprong te pakken. Halverwege de 2e helft viel pas het eerste ODO doelpunt uit de handen van Anton. Niet veel later deed Sven wat er van hem verwacht werd en zette ODO weer op voorsprong. ONDO gaf zich niet zo maar gewonnen en wist in 3 minuten tijd weer uit te lopen naar 8-10. ODO had nog slechts 6 minuten om dit gat te dichten en een eventuele winnende treffer te maken. Er werd dus een tandje bij geschakeld en met resultaat. Het was Willem die het team op sleeptouw nam door met een stip en een schot het gat weer te dichten. Meer zat er helaas niet in omdat de speeltijd gewoon op was. Gezien het verloop van de wedstrijd kunnen we zeggen dat ODO een punt gewonnen heeft, maar er waren momenten in de wedstrijd, zoals het eind van de 1e helft, dat een overwinning er zeker in zat. Volgende week gaan we voor de hele buit. ODO 1 speelt dan uit tegen de rode lantaarndrager Weidevogels in Bleiswijk. Reserves weer bedankt dat jullie bij ons op de bank wilde zitten/ invallen. Publiek natuurlijk ook bedankt voor jullie komst en hopelijk zien we u ook volgende week in Bleiswijk langs de lijn.