ODO 5 – Avanti (P) 8   12-9

Door Daan

Van de week niemand minder dan K. Grootenboer nog even gecontact met de vraag of hij naar Maasland wilde komen deze zaterdag om nogmaals briljant verslag te kunnen doen van onze wedstrijd, in dit geval tegen Avanti. In verband met zijn aanwezigheid bij het Leids Indoor Koppelklaverjas-kampioenschap (LIKKK) moest hij verstek laten gaan met uiteraard de mededeling dat hij de uitnodiging zeer kon waarderen en waarbij hij ons tevens bijzonder veel succes wenste. Ik dacht ik hou deze informatie nog even voor mezelf tot na de wedstrijd, omdat ik niet goed kon inschatten welke invloed het zou hebben op onze spelers. Bij deze dus…

 

Zojuist onder het genot van een pilske onze Wim P. nog even aangenaam aangekeken in de hoop dat híj het dan zou doen. Ik ben immers, vooral na vorige week, van mening dat scheidsrechters op basis van hun kwaliteiten en zicht op het spel de beste zijn in het analyseren van wedstrijden. Wim, echter, had wel wat anders te doen dit weekend. Een wedstrijd fluiten vond hij wel genoeg en wilde het daar graag bij laten. Geen zorgen Wim, komt goed. Nog bedankt voor het fluiten, was een goeie pot!

 

Het was moeilijk te beoordelen wat de kwaliteit was van Avanti. Statistisch gezien de slechtste uit de poule, maar gelukkig hebben we dat niet onderschat. De eerste helft ging gelijk op, al denk ik wel dat Avanti redelijk speelde voor hun doen en wij soms slordig en wat te traag waren. Vooral in het vak van Bram en Daan leken de heren van Avanti dit te benadrukken door steeds in de ballijn te gaan lopen en te onderscheppen. Het vak van Laura en Lianne had wat meer tempo. Dit zorgde voor langere en beter uitgespeelde aanvallen. Eigenlijk zijn er in de eerste helft verder weinig gekke dingen gebeurd. We waren echter wel gewaarschuwd met een stand van 5 – 5 en er moest nog een tandje bij.

Dat gebeurde gelukkig in de tweede helft, zodat we vooral in het begin al redelijk snel konden uitlopen naar 9 – 5. Beide vakken waren goed bezig. De aanval ging vlot en met goed uitgespeelde mogelijkheden werd er mooi gescoord. Ik kan me herinneren dat vooral Laura lekker scherp was in de afronding! Verdedigend konden we het beter dichthouden en was de tegenaanval vaak kort en kansloos. Misschien wel even wat aandacht voor het uitverdedigen, want dat verliep soms niet geheel soepel. Net als vorige week werd het in het laatste deel van de wedstrijd wederom spannend waarbij Avanti terugkwam tot 10 – 8. Nooit leuk met nog tien minuten, maar we speelden het uiteindelijk degelijk uit waarbij het bord na 70 minuten 12 – 9 aangaf. Derde winst op rij, tweede plek in de poule! Laten we dat volhouden.

 

We hebben gezamenlijk ook nog even de wedstrijd kort geanalyseerd en zo werd er na afloop geconcludeerd dat vooral de dames van ODO 5 een betere wedstrijd hadden gespeeld dan de heren (volgens mij kwam deze conclusie ook van een dame). Zij zouden het minst hebben doorgelaten, maar ook het meest hebben gescoord. Knap! Maar….zoals we allemaal op school hebben geleerd kan het altijd ernstig zijn om te snel conclusies te trekken. Avanti was immers geformeerd op basis van 4 (tweede helft mogelijk 3,5e ) dame in mogelijk dezelfde leeftijdscategorie als de heer Grootenboer, aangevuld met 4 mogelijk bijbehorende kleinkinderen met vrijwel zeker in verhouding meer snelheid en kwaliteit. Dit meegenomen denk ik dat bovenstaande conclusie kan worden verworpen, aangezien deze is gebaseerd op niet meegewogen mogelijke feitelijkheden. Neemt niet weg dat André aanstaande dinsdag 30 keer moet opdrukken!!

 

Toedeloe,

Daan