Merwede C1 – ODO C1   12-4

Door Mark Zegwaard

Om 9 uur in de morgen vertrokken we richting sliedrecht om een wedstrijd te spelen tegen Merwede C1. In het praatje voor de wedstrijd werd nog even kort herhaald waar we goed op moesten letten. We zijn de laatste tijd veel verdedigend aan het trainen; goed door de knieen, tegenstander naar buiten drijven, dicht op verdedigen en goed voorverdedigen. Aanvallend was de opdracht om veel in beweging te zijn, eerst afvang neer te zetten en daarna tot schot komen of de insnij neer te zetten.

Tijdens de wedstrijd werd duidelijk dat Merwede een goede ploeg was. Zij scoorden de eerste 4 doelpunten. ODO bleef gelukkig wel met vertrouwen spelen. Jelle maakte de eerste ODO treffer. Ook toen we achterstonden zag ik heel duidelijk dat iedereen nog erg bezig was om de opdrachten goed uit te voeren. We probeerden goed te sluiten en voor te verdedigen, maar soms mochten we nog meer lef tonen. Uiteindelijk was het 7-1 met rust. Een forse achterstand. We hebben in de rust afgesproken dat we met 0-0 zouden beginnen en dat we aanvallend meer beweging moesten houden en het ruim zouden houden.

Na rust resulteerde dit direct in een aantal doelpunten. We stonden voor met 2-1. Ik vond het erg knap van jullie allemaal dat jullie er weer zo hard voor gewerkt hebben. Na rust waren we net een stapje feller, ook vond ik het verdedigend beter staan. Aanvallend kregen we meer kansen. We verloren de wedstrijd dan wel, maar ik ben echt trots op jullie. Ik zie dat jullie echt bezig zijn met wat we trainen, vooral verdedigend. Komende tijd zullen we op de trainingen aandacht blijven geven aan het verdedigende stukje. Daarnaast zullen we ook aanvallend meer gaan trainen. Tot dinsdag allemaal!