Van het bestuur – We zijn begonnen!

Door Bestuur

Gisteren ging het seizoen voor de meeste ploegen dan toch eindelijk echt van start. Na hitte en veel regen in de voorbereiding gisteren onvervalst goed korfbalweer. Het was dan ook goed toeven aan de Baanderheer. De werkzaamheden van vele zorgde ervoor dat iedereen prima kon korfballen met daarna een heerlijke verfrissing in het zonnetje. Wie wat langer bleef zitten kreeg ook nog een prima bordje saté voorgeschoteld. Prima combinatie tussen De Frietsalon en eigen keuken. #ODO 7 bedankt voor het klaarmaken van 85 bordjes. Tot aan de zaal wordt er nog twee keer een maaltijd klaar gemaakt in De Punt. Hou het prikbord dan ook in de gaten voor de intekenlijst.

 

Afgelopen maandag kwam het bestuur voor het eerst dit seizoen weer bij elkaar in de kantine. Aan het begin van het seizoen is er altijd een lange lijst met punten. En dan is er ook de ledenvergadering die er weer aankomt op 15 oktober. Graag nodigt het bestuur hiervoor alle leden uit. Ouders van jeugdleden zijn ook zeker welkom. Naast de reguliere punten gaat veel aandacht uit naar de speerpunten die momenteel worden geformuleerd. Kortom de avond om mee te denken waar we als vereniging naar toe willen.

 

En dan is het ook bijna een jaar geleden dat ODO opereert zonder voorzitter. En nog langer gelden dat Erik, Gerard, Karin, Kees en ondergetekende bij elkaar kwamen om de zoektocht naar een nieuwe voorzitter vorm te geven. Allereerst is er nagedacht over wat ODO staat te gebeuren en wat voor voorzitter daar bij hoort. Met het vers geschreven functieprofiel zijn de nodige gesprekken geweest. Ook is vacature publiek gemaakt om het een ieder mogelijk te maken te reageren. Toch lukte het een hele poos niet om daadwerkelijk tot een kandidaat voorzitter te komen. Wat jammer is want de behoefte was er zeker. Denk alleen al aan: de scheefgroei jongens-meisjes en beperkte instroom; behouden van jonge senioren(18-20) en iets minder jonge senioren(25-35); contacten met gemeente; profilering in de gemeente en het behouden van de goede financiële huishouden en buiten accommodatie. En dan moet er ook nog gekorfbald worden. Genoeg te doen.

 

Ik ben dan ook zeer tevreden om te kunnen melden dat er afgelopen maandag een nieuw gezicht was aan de bestuurstafel. Alhoewel niet helemaal nieuw. Hele oude mensen weten dat hij daar ook al eens zat als voorzitter van de activiteiten commissie. Op de komende ledenvergadering wil het bestuur van ODO voorstellen om Jaap van Vliet te benoemen tot voorzitter. Ik weet zeker dat de frisse blik en ideeën van Jaap ODO goed van pas komen bij de uitdagingen die er al zijn en die er ras aankomen.

 

Punt van orde. Jaap draait vanaf maandag dus mee in het bestuur. Formeel gaat het benoemen via de ledenvergadering. In ieder geval is Jaap van Vliet de kandidaat namens het huidige bestuur op deze avond. Dit schrijven moet als aankondiging hiervan worden beschouwd.

 

Ik wil Jaap vast veel succes toewensen. Hopelijk doet u dat ook.

 

Namens het ODO bestuur, André