Excelsior (D) e4 – ODO E4  

Door Iris

Hoi lachebekkies van de E4!

Zaterdag mochten jullie lekker oefenen met korfballen op het grote Excelsior toernooi. We moesten al vroeg vertrekken ´s ochtends. Karlijn was helaas ziek en kon er niet bij zijn. Hopelijk voel je, je al weer een beetje beter Karlijn! Milou, Roos, Evelien en Fenne stonden om 8:00 uur al fris en fruitig klaar voor vertrek. Hoe mooi het weer vorige week nog was, zo slecht was het vandaag. Helaas! Gelukkig waren jullie bikkels, dat hebben jullie wel laten zien dit toernooi. We hadden pas twee keer getraind en één keer een wedstrijdje geoefend tegen ODO F1. We zouden vandaag dus ook gewoon lekker gaan oefenen! Jullie zitten er allemaal pas net op dus daarom was het extra spannend. Thessa en ik hebben met jullie op training geoefend met gooien en vangen, schieten, vrijlopen en al een klein beetje met verdedigen. Ook met de spelregels hebben jullie kennisgemaakt. Zo mogen jullie bijvoorbeeld niet lopen met de bal! Ook mag je niet schieten als er iemand voor je staat met zijn handen omhoog. In zo’n wedstrijd komen er natuurlijk nog veel meer dingen bij kijken maar dat gaan jullie allemaal nog leren!

De eerste wedstrijd van het toernooi was tegen Avanti. Omdat jullie nu in de E’tjes zitten spelen jullie én op best al hoge palen en hebben jullie vaak grote tegenstanders. Extra lastig dus! Maar wat hebben jullie het al goed gedaan zeg zo´n eerste wedstrijd!! Vooral het verdedigen ging heel goed, wat jullie deze eerste wedstrijd heel veel moesten doen omdat het scoren nog lastig ging. Avanti was heel goed en ´onderschepte´ (weten jullie nog wat dat was? Afpakken!) de bal heel veel. Maar scoren konden ze haast niet omdat jullie zo goed al meteen tussen de paal en de tegenstander bleven! Met de billen naar de paal riepen Thessa en ik steeds, en dit deden jullie ook! Wat ook erg leuk is om te zien is dat jullie allemaal lekker fanatiek zijn en alle ballen willen pakken. Roos zei tegen mij: “je moet net doen of de bal je vriendinnetje is!” Ha ha, ze hadden er in ieder geval veel plezier in met zijn viertjes. De tweede en de derde wedstrijd ging al een stukje beter, vooral het overgooien. In de eerste wedstrijd liepen jullie namelijk heel dicht bij elkaar om de bal te krijgen. Dat ging niet lukken. Helemaal niet als we dan ook stil staan wanneer we de bal willen hebben. Thessa en ik hebben jullie geleerd dat je altijd aan het rennen moet zijn als je de bal krijgt. En als je hem niet krijgt, ben je weer weg en probeer je het nog een keertje! Jullie kregen het een beetje door en we speelden goed over! Jullie hadden zelf een aantal keer geschoten! Super goed hoor voor de eerste wedstrijdjes!

We gaan de komende tijd nog veel oefenen met alles, en dan zullen jullie zien dat we gauw ons eerste doelpunt gaan scoren! Komende zaterdag moeten we om 11.00 uur tegen DKC in Delft spelen. Donderdag gaan we weer goed trainen zodat we zaterdag misschien wel onze eerste wedstrijd gaan winnen!

 

Tot donderdag meiden!
Thessa (0623269518) en Iris (0647270030)