ODO en Dokus Sport en Spel verlengen samenwerking

Door Bestuur

Midden Delfland kent veel mooie sportaccommodaties. Eigenlijk is het zonde dat de meeste sportvelden alleen ‘s avonds en in het weekend worden gebruikt! Zou het niet mooi zijn als deze accommodaties ook doordeweeks en overdag gebruikt zouden worden? Met deze insteek ging korfbalvereniging ODO in 2007 een overeenkomst aan met Dokus, bekend van het kinderdagverblijf aan de Kluisweer en tegenwoordig ook de BSO Bombarie. Intussen is de Dokus Sport en Spel Maasland aan de Baanderheer alweer vijf jaar een feit. Dokus en ODO zijn nog altijd tevreden met de samenwerking en maakten dit voorjaar bekend dat de samenwerking wordt verlengd.

 

 

Na schooltijd komt er een groep van maximaal dertig kinderen naar de Sport BSO bij ODO aan de Baanderheer. De kinderen kunnen in de kantine wat eten en drinken en krijgen een uur sportles van een ervaren sportinstructeur. De kinderen stellen samen met de sportinstructeur zelf een sportkalender samen. Zo kiezen ze zelf voor bijvoorbeeld hockey, slagbal en natuurlijk ook korfbal.

 

Samenwerking

Regelmatig is er overleg tussen Dokus en ODO. Samen signaleren de twee ambitieuze organisaties verbeterpunten en zorgen ze dat die worden opgepakt. Zo kwamen er nieuwe picknicktafels, veel sport- en spelmateriaal en nieuwe, vrolijk gekleurde stoelen in de kantine. Het is dan ook geen verrassing dat Dokus en ODO hun overeenkomst verlengen en een stukje uitbreiden. ODO en Dokus organiseren samen steeds meer (korfbal)activiteiten, zoals bijvoorbeeld voor de peutergroep. Daarnaast gaat Dokus een dug out op het kunstgrasveld sponsoren. Er zijn nog plekken vrij bij Sport en Spel Dokus Maasland: op maandag, dinsdag en donderdag. Op andere dagen kunnen kinderen gebruik maken van de kinderopvang Dokus aan de Kluisweer. Ouders zijn van harte welkom om een keertje komen kijken. Meer info op www.bso-sportenspelmaasland.nl.

 

Korfballen

Bij ODO kan je korfballen van jong tot oud. Vanaf hun zesde spelen de kinderen competitie, maar vanaf een jaar of 3 a 4 kan je al bij de Kangoeroe Klup komen. Bij de Kangoeroes maken de kinderen spelenderwijs kennis met korfbal. Kinderen mogen altijd een keertje komen meedoen op zaterdagochtend. Meer info op www.odomaasland.nl of stuur een e-mail naar Monique vd Meijs op pupillen.