ODO EK Pool – De stand van zaken

Door Jannes

De poulefase van het EK zit er al weer op; hoogste tijd om de balans op te maken. Voor de mannen van Bert is het toernooi al voorbij. Oranje ging strijdend ten onder in de Poule des Doods. Helaas werd de strijd voornamelijk buiten het veld gestreden, met nul punten en een laatste plaats als gevolg.

 

Het voorrondeklassement van de ODO Pool is een prooi geworden voor Ronald van der Hoeven; hij ging vanaf de eerste dag aan de leiding, heeft de koppositie een paar dagen af moeten staan aan Marlize van der End, maar ging uiteindelijk met de overwinning aan de haal. Gefeliciteerd!

 

Opvallend is dat de plekken 2 tot en met 4 worden ingenomen door vrouwen. De vrouwen hebben sowieso gemiddeld al een stuk meer punten bij elkaar gesprokkeld dan de mannen. De vrouwen scoren gemiddeld 63,2 punten, terwijl de mannen niet verder komen dan 58,9.

 

Een verzachtende omstandigheid voor de mannen is dat Hans van Gastel zich dit jaar twee keer heeft ingeschreven, dat drukt het gemiddelde van de mannen behoorlijk. Met 39 schamele puntjes staat Hans op de 70ste en laatste plaats. Zijn andere inschrijving heeft nauwelijks meer succes; 47 puntjes zijn goed voor de 60ste plek. Het getuigt van zelfkennis dat hij besefte meerdere inschrijvingen nodig te hebben om tot een respectabel puntenaantal te komen. Helaas bleek twee nog niet genoeg; zelfs wanneer beide scores bij elkaar worden opgeteld, blijft Ronald hem voor. Dat worden dus ongetwijfeld drie inschrijvingen voor de ODO WK Pool 2014.

 

Op de teamranglijst heeft ODO A1 al een respectabele voorsprong opgebouwd ten opzichte van de overige teams. ODO E2 staat tweede, net voor ODO 2.

 

De volgende update is na de finale. Dan zullen we zien of Ronald zijn eerste plaats heeft weten vast te houden, de mannen de vrouwen alsnog hebben ingehaald en of de A1 nog altijd het team met het meeste voetbalverstand blijkt te zijn.

 

www.odomaasland.nl/pool2012