Geslaagd Schoolkorfbal 2012

Door Sponsoring

Woensdag 13 juni 2012 was de dag van alweer het 41e schoolkorfbaltoernooi. Het toernooi vond dit jaar voor het eerst plaats op een woensdag en gezien de weersomstandigheden bleek dit een goede keus. Meer dan 300 kinderen hadden de voorgaande twee weken hard getraind onder leiding van een heleboel ODO-spelers. Op het toernooi kwamen er nog eens 60 kinderen bij die mee zouden doen aan de Kangoeroe Lympics. Rond kwart voor 4 begon het veld langzaam te kleuren door de fleurige wedstrijdshirts van alle teams en om 4 uur gaf Paul het signaal om de eerste wedstrijd te laten beginnen. De chaos rond de tafel van de wedstrijdleiding begon langzaam op te lossen en het 41 schoolkorfbaltoernooi was definitief van start gegaan.

Niet lang na de eerste fluitsignalen ging ook de Kangoeroe Lympics van start. Dit jaar mochten de jongste kinderen van de basisschool gebruik maken van het hele kunstgrasveld, zodat er ruimte genoeg was voor iedereen. De spelletjes waren verdeeld in een jongere en een oudere categorie, zodat de oudste kinderen al wat meer met korfbalspelletjes aan de slag konden. Onder begeleiding van verschillende ODO-spelers werden de twee afzonderlijke spelparcours in ruim een uur afgelopen. De spelletjes varieerde van bowlen met colaflessen tot het gooien van pittenzakjes in een paraplu. Het mikken, gooien en scoren kan niet vroeg genoeg beginnen. Toch was het springkussen ook dit jaar weer de torenhoge favoriet.

 

Na afloop van de Kangoeroe Lympics naderde het toernooi zijn tweede helft. Het loopt dan tegen etenstijd en er beginnen serieuze rijen te ontstaan voor de nieuwe snacktent. Er werd daar keihard gewerkt om iedereen te kunnen voorzien van een lekker patatje mayo met een welverdiende kroket of frikadel. Langzaam druppellen ook de oudere spelers van ODO het veld op om na hun werk hun wedstrijdjes te fluiten of te coachen. De drukte neemt toe en overal zie je korfballende, etende, drinkende en speldende kinderen, ouders en ODO-leden.

 

Het blijft leuk om te zien hoe iedereen zijn best probeert te doen om die bal door de korf te gooien. Variërend van creatieve, maar onhandig ogende bewegingen tot soepele passes afgerond met een fraaie doorloopbal. Eén ding is zeker aan de inzet van de meesten kan het niet gelegen hebben. Voor de één resulteerde deze inzet in een heleboel gewonnen wedstrijden. De ander kon met een beteuterd gezicht alleen maar concluderen dat inzet alleen niet voldoende bleek te zijn. Al met al hebben alle kinderen het weer prima naar hun zin gehad en heeft het toernooi geresulteerd in zes nieuwe inschrijvingen. Deze zes meiden krijgen de beloofde Junglebon binnenkort thuisgestuurd.

 

Nadat alle wedstrijdjes gespeeld waren en de uitslagen verwerkt, werd het tijd voor de prijsuitreiking. Voor de meeste kinderen leverde dit geen verrassingen op, al was een enkeling vergeten dat ook de strafworpen aan het eind van iedere wedstrijdhelft ook werden meegerekend. De uiteindelijke winnaar was dit jaar de kleur Geel. De teams 3 en 4 van deze kleur hebben na lotingen ieder een zwembadbon gewonnen, gefeliciteerd!

 

Tot slot een bedankje voor iedereen die heeft meegeholpen om dit toernooi weer tot een succes te leiden. Iedereen heeft op zijn eigen manier een steentje bijgedragen en daar zijn we heel erg blij mee.

 

Nogmaals veel dank namens de schoolkorfbalcommissie