Valto 4 – ODO 5   13-2 @5 gedijt niet op nieuw kunstgras

Door Rob van der Hak

Tot op het laatste moment verkeerde Hansaplast in de virtuele veronderstelling dat S.H. te D.P. te M. als een Phoenix uit de asch zou herrijzschen na een onzekere week waarin S.H. zijn evenknie niet vond. Tusschen hoop en vreesch werd de midweekse, allerlaatste training doorstaan met behulp van een circuit op tijd, waarbij in totaal meer dan 1100 doelpunten werden gescoord door @5. De normale onderlinge concurrentie zorgde als vanouds voor een meer dan gedreven inzet. wellicht iets te gedreven, kan je naderhand vaststellen. Dus tot op het laatste moment werd de exacte opstelling in subgroepen geheim gehouden. In de immer inspirerende toespraak van Hermanus werd dan eindelijk de definitieve (op) stelling onthuld, wat tot gekakel en gekrakeel uit het kippenhok leidde. Zoals altijd sloten de 2 kemphanen zich af van de rest van het team, zodat de rest ongemerkt de kleedkamer verliet, ervan uitgaand dat de speech was afgelopen. Dit keer mochten de dames J. v.B. te M. en M. G. te M. beiden een helft meespelen, en was tempobeul B. de V. te M. de o zo gewenste bankzitter voor het geval dat. S.H. te M. haalde op het gemak het beginsignaal en nam tevens, in vrijteijdskleding plaats op de bank. Wat stond er op het spel vandaag? Valto kon bij winst gelijk komen met opponent Excelsior welke in de ochtend de Weidebirds hadden afgeslacht. Voor ons de schone taak om dit droomscenario (voor Valto dan) te verstoren. Met de toch wel gedurfde beginopstelling begon de wedstrijd onder leiding van de heer J. met de Korte achternaam. Reedsch na 30 seconden doorboorde de goede man de schone schijn van neutraliteit bij het onthouden van een 100% zuivere stip. @5 ploegde, werkte hard, zette zich in en streed met open vizier maar dat had net zo goed dicht kunnen zitten want we konden geen potten breken. Een degelijk Valto wist met behulp van lange aanvallen te scoren, waarbij tot aan rust slechts een enkel doelpunt van ODO viel te noteren,. 6-1 bij rust, en de boodschap van S.H. te D.P. te M. was helder: er zijn nog kansen maar….dan moet @5 wel de bakens durven en kunnen verzetten! Met licht windvoordeel in de 2e helft begon @5 met toch nog goede moed. Helaas ging Valto onvervaard verder waar het gebleven was en kreeg @5 geen vat op de opponent. Een verpletterende 13-2 was ons loon voor hard werken. S.H. te D.P. te M. had reedsch de belangrijke momenten op video gezet opdat @5 hieruit lering (ende vermaak) kon trekken. Er lukte weinig aan ODO zijde daar in de Lier….

Na enige stiltemomenten aan gene zijde sloften we richting kantine om aldaar een poging te wagen het smadelijk verlies te verdrinken in een poel van bier en rose. Temidden van veel Valto leden, met taart en al was het niet moeilijk om selectief doof te zijn en ons te focussen op het drinkgelag.

 

Bewonderenswaardig was de moed van M. v.d. E.-v.N. te M., om na het voor 99% ledigen van een glas rose een plots aangetroffen gekristalliseerde substantie (die in deze paprika zadenrijke omgeving verdacht voorkwam) om daarna geheel koelbloedig als een echte majesteit haar lakei naar binnen te sturen en een nieuw, gratis gevuld glas op te laten eisen.

 

Stuitend was voorts de niet eerder door Wilhelmus getoonde snelheid om Hansaplast een bloemetje aan te bieden voor het nakend afscheid. Deze geste werd trouwens geheel stoicijns op zijn van Gastels verwerkt.

 

Bewonderingswaardig ontluisterend was de trots over de drift (scorings-) van de dames @5 welke de totale doelpuntenproductie voor hun rekening namen. Die drift nam trouwens tijdens de avond nog vele andere vormen aan.

 

Struikelend (kwam echt niet door de rose) verlieten wij het Lierse honk om de reis naar de Maaslandse BBQ te aanvaarden.

 

Speciaal voor Hansaplast waren meer dan 100 man/vrouw/etcetera opgetrommeld voor een surfburger bbq met zachte muziek, een oefeninterland op groot scherm, drank, veel drank en natuurlijk HET hoogtepunt van de avond, HET icoon van ODO avant le lettre, oftewel J.v.Vl. te M. in zijn natuurgetrouwe rol als stand-up comedian. In een pakkende, rake, strelende en toch ook weer niet misselijke one man show wist hij het eigen publiek te vermaken met zeer actuele onderwerpen en snijdende opmerkingen. die over Marije moet je mij nog maar een keer uitleggen! In een tijdperk waar zelfs Hansaplast werd gespot in een shirt van Nieuwerkerk, durfde Jaap zeer oprecht en manmoedig te verkondigen dat hij voor ODO kiest. Chapeau, wij hebben van je genoten. Jij hoeft nooit in een stacaravan te zitten…

Na de 2e helft van de oefeninterland werd het vuur van de vuurkorven wel heel erg na aan de schenen gelegd en was het tijd voor het rad van avontuur waarbij de hoofdprijzen wel heel erg verdacht in een bepaalde richting gingen. Gelukkig waren er voldoende zelfverwenners annex stokbroden over welke als subhoofdprijzen de kantine uitvlogen. Complimenten aan de organisatie, waarbij het initiatief om dit soort eetfestijnen aan te bieden, zeker ten goede komt aan de clubspirit,.

 

 

Op dit moment overweegt @5 het seizoen af te sluiten met een teamuitje en bbq met de uitdijende schare. tegelijkertijd wordt nu al overwogen om de ontluikende zomer/korfballoze periode door te trainen opdat we allen fit genoeg zijn om opgeroepen te worden voor het hogere doel of om in @5 te excelleren,

 

Als laatste natuurlijk een dankwoord aan iedereen die dit seizoen voor @5 mede mogelijk heeft gemaakt. A.v.B. te Ms. was als hondstrouwe supportster getuige van het laatste optreden (van dit seizoen dan)…

 

Zodra het reces voorbij is, dan hoort U weer van ons!!